Reportasjen som fikk Solskjær til å boikotte NRK-journalisten

Likte ikke 17. mai-vinkel.

SINT:  Ole Gunnar Solskjær. FOTO: NTB SCANPIX
SINT: Ole Gunnar Solskjær. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (40) og Molde FK skal i lengre tid ha sett seg lei på NRK-journalist Erik Hattrem.

Det var Romsdals Budstikke som lørdag meldte at klubben har gitt NRK-ledelsen beskjed om at ingen vil snakke med Hattrem.

Nå bekrefter NRK at det var en reportasje journalisten lagde på Molde 17. mai som fikk enkelte i klubben til å reagere. Der vinklet Hattrem på at Solskjær glimret med sitt fravær i 17. mai-toget i Molde, etter 1-5-tapet for Haugesund.

Solskjær gikk, som han har gjort de tre siste åra, i tog hjemme i Kristiansund.

- Molde reagerte på 17. mai-reportasjen, ja. Da ba jeg om at vi tok et møte for å ordne opp, sier Hallstein Vemøy, distriktsredaktør for NRK Møre og Romsdal.

I møte
Fredag kveld var han og Hattrem i møte med lederen i Molde FK, Tarje Nordstrand Jacobsen.

- Føler du deg presset av Molde til ikke å lage de reportasjene dere vil?

- Nei.

- Det kan virke sånn?

- Det kan kanskje virke sånn, ja. Men dere må forstå at vi har en medarbeider å ta vare på.

- Forstår du at det blir spekulasjoner når dere ikke vil si grunnen til boikotten?

- Ja. Men vi er opptatt av å ha en god dialog med Molde FK. Det har vi hatt, og det vil vi ha framover, sier distriksredaktøren, som understreker at Hattrem har NRKs støtte.

Tause
Molde FK vil fortsatt ikke si noe om hvorfor de har valgt å boikotte Hattrem. Klubben vil ikke bekrefte om det er 17. mai-reportasjen den reagerer på.

- Det har jeg ingen kommentar til. Dette er en sak mellom Molde, NRK og NRK sin journalist. Det er ikke en sak vi vil ta i media, sier Moldes medieansvarlig Per Lianes.

Erik Hattrem har vært i klinsj med klubben flere ganger tidligere.

I forkant av hjemmekampen mot Aalesund 9. mai hadde Molde en lukket trening, hvor det ikke var tillatt å filme. Etter treningen fikk NRK-journalisten gjennomgå av Moldes A-lagstrener Richard Hartis.

KONTROVERSIELL:  NRK-journalist Erik Hattrem (helt til høyre) fulgte Moldes kamp mot Hønefoss fra tribunen i går. FOTO: NTB SCANPIX
KONTROVERSIELL: NRK-journalist Erik Hattrem (helt til høyre) fulgte Moldes kamp mot Hønefoss fra tribunen i går. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Sånn jeg oppfattet det, begynte Hattrem å filme etter at treningen var over. Han filmet en håndfull spillere som satt på gresset og snakket etter treningen, uten at det var noen andre der, forteller Molde-journalist Odd Roar Lange.

- Så kommer Hartis og kjefter. Han  begynner å krangle med Hattrem om dette var brudd på reglene Molde hadde for treningen.

Ti minutter
Lange er reiselivsredaktør for kortreist.no, kjenner klubben fra innsiden og journalistmiljøet i Molde. Han forteller at krangelen om Hattrem hadde brutt de reglene Molde hadde satt for treningen, pågikk i ti minutter.

- Det var en krangel. Begge var like hissige, understreker Lange.

- Hartis refererer også i krangelen til en episode fra dagen før, da Molde-spillerne var ute og gikk fjelltur på Skaret. Hattrem dukket opp og filmet dem, noe som ikke falt i god jord.

Kontroverser
Hattrem var også involvert i følgende episode:

- Det var noen kontroverser da Hattrem var speaker på Molde stadion, og fikk sparken fordi han tok en «practical joke» der han sendte ut en falsk faks til Molde. Der skrev han at Sheffield Wednesday ville kjøpe Daniel Berg Hestad, en nyhet klubben selv tok videre til TV 2, forteller Lange.

- Men jeg er overrasket over at Molde går til et sånt skritt og boikotter ham nå. Jeg tror klubben har en tynn sak.

Også for 13 år siden klarte Hattrem å irritere på seg Solskjær, da han skrev at han var på vei bort fra Manchester United.

Seinere kom det fram at Hattrem hadde dekning for det han skrev.

Erik Hattrem sier til Dagbladet:

- Jeg kommer til å jobbe som normalt framover og stille Solskjær spørsmål når jeg er på jobb for NRK. Så får han velge om han vil svare eller ikke. Men det er klart at en boikott gjør jobben min vanskeligere.