Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Reporter til Brækhus: - Prøver du å skremme?

- Nei, Cris Cyborg har invitert seg selv, sier den norske boksedronninga.

ETTERTRAKTET: Cecilia Brækhus (t.v.) i samtale med intervjuer Cynthia Conte fra Ring TV. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
ETTERTRAKTET: Cecilia Brækhus (t.v.) i samtale med intervjuer Cynthia Conte fra Ring TV. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Cecilia Brækhus (36) skriver boksehistorie når hun lørdag går i ringen mot Kali Reis (32). For første gang blir en kvinnelig boksekamp vist direkte på den amerikanske storkanalen HBO.

Seint i går kveld ble det klart at VG+ har kjøpt rettighetene til fighten i Norge. Atskillig større TV-konkurranse kan det bli neste gang hvis Brækhus vinner og møter UFC-stjerna Cris Cyborg (32). Dette blir sett på som selve drømmekampen på kvinnesida i USA.

Og spekulasjonene er allerede i gang. Da reporter for Ring TV – Cynthia Conte – intervjuet Brækhus, lurte hun på om 36-åringen selv har invitert Cyborg til kampen i Los Angeles lørdag.

Cyborg kommer, det er bekreftet. Dette tolker flere som at verden kan få kvinnenes svar på oppgjøret mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor i løpet av det neste året.

KNALLTØFF: Cris Cyborg er den ubestridte stjerna innenfor UFC. Møter hun Brækhus? Foto: NTB scanpix
KNALLTØFF: Cris Cyborg er den ubestridte stjerna innenfor UFC. Møter hun Brækhus? Foto: NTB scanpix Vis mer

– Prøver du å skremme henne? ville TV-reporteren vite.

– Også Holly Holm, Claressa Shields og Hanna Gabriels kommer. Inviterer du dem alle for å prøve å sette en frykt i dem? fortsatte reporteren.

Brækhus slår imidlertid fast at Cyborg har invitert seg selv:

– Men jeg er glad hun kommer. Jeg liker henne. Hun er en stor idrettsutøver og pusher på. Hun ønsker det Mayweather/McGregor-greiene, sier hun.

Om Brækhus får stor oppmerksomhet i USA før lørdagens kamp, kommer det til å ta helt av hvis hun møter Cyborg. For eksempel i Las Vegas. Hun er den store stjerna innenfor UFC.

Ordknapp

På spørsmål fra Dagbladet – om hvordan hun ser på et eventuelt møte – blir Brækhus noe mer ordknapp:

– Det er en kjempekamp. Men alt dette spiller ingen rolle hvis jeg ikke har hodet med meg på lørdag. Akkurat nå er det bare Kali Reis jeg har fokus på, påpeker hun.

HEKTISK PROGRAM: Cecilia Brækhus tar en liten pust ved bassengkanten mellom slagene i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HEKTISK PROGRAM: Cecilia Brækhus tar en liten pust ved bassengkanten mellom slagene i Los Angeles. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Brækhus' amerikanske manager, Bernie Bahrmasel, er mer drømmende i blikket. Til Dagbladet sier han:

– Claressa Shields vil være et stort møte. Men Cyborg vil være enda større. Helt klart en versjon av kampen mellom Mayweather og McGregor. Nå er Cyborg under kontrakt med UFC. Men mye kan skje.

Manageren forteller at telefonen ikke har stått stille etter at det ble kjent at Brækhus skulle bokse direkte på HBO. Store og tunge medieaktører - ikke bare boksepublikasjoner - har intervjuet boksedronninga med 32 seirer av 32 mulige.

Eventyr

– Dette har vært et eventyr, sier Brækhus om opptakten til kampen lørdag. Hun har vært i Los Angeles-området i fem-seks uker.

– Jeg har hatt masse bra mennesker rundt meg til enhver tid. Det gir mye glede og energi. Jeg er i topp form og utrolig motivert. Jeg blir hele tida spurt om presset på å være den første kvinnelige bokseren på HBO. Men jeg føler dette er en mulighet til å vise meg fram. Og forhåpentligvis går jeg min beste kamp noensinne. For et stort publikum.

– Hvordan opplever du mediestyret?

– Ingenting likner det vi har i Europa. Dette har vært et velsmurt maskineri. Amerikanerne kan dette med å selge. Det har vært enormt lærerikt og morsomt.

Og:

– Hvis alt går etter planen lørdag, kommer jeg tilbake om ikke lenge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media