Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Representerer gjerne Norge litt også

Det sier Fredrikstads VM-uttatte svenske.

(Dagbladet.no): Fra den norske eliteserien var det bare Fredrikstads keeper Rami Shaaban som fikk plass i den svenske troppen til fotball-VM (se faktaboks til høyre). Det er han strålende fornøyd med.

- Det går tusen saker gjennom i skallen når dette skjer. Jeg visste at jeg var med i diskusjonen og var en av fem-seks muligheter, men det er uansett veldig gledelig, sier keeperen til Dagbladet.no.

Takker FFK

Før jul hadde han ikke engang tenkt på muligheten for VM-deltakelse. At han nå kan sette seg på flyet, gir han Fredrikstad mye av æren for.

- Klubben har betydd alt. Har du ikke tillit i klubben din, får du ikke noen VM-plass. Jeg har veldig mye å takke FFK for, sier Shaaban.

Tirsdag opplevde han voldsom oppmerksomhet fra hjemlandet - og også en del fra nordmenn, som sannsynligvis føler at svensken blir som en slags norsk representant i VM.

- Hvis jeg kommer på banen, representerer jeg gjerne Norge og Fredrikstad litt også, sier svensken.

Ikke sikker på spill

VM-KLAR: Fredrikstads keeper Rami Shaaban er klar for fotball-VM med Sverige. Foto: Sara Johannessen/Scanpix
VM-KLAR: Fredrikstads keeper Rami Shaaban er klar for fotball-VM med Sverige. Foto: Sara Johannessen/Scanpix Vis mer

Om han kommer på banen, er han derimot ikke like sikker på. Rennes-keeper Andreas Isaksson er ventet å bli førstevalg.

- Andreas kommer til å spille, jeg er realist nok til å skjønne det. I utgangspunktet er jeg med for støtte ham, men jeg skal være klar hvis jeg får muligheten, fastslår 30-åringen, som tror han er tatt ut fordi han er god til å takle press.

Rami Shaaban har tidligere spilt for Arsenal og har internasjonal erfaring gjennom mesterligaspill for London-klubben.

Skryt fra sjefen

I tillegg sier Lagerbäck at han har imponert for FFK.

– Han er en stor og velvokst målvakt som har hatt en fin start på sesongen i Norge. I tillegg klarte han seg bra for Arsenal både i den engelske eliteserien og i mesterligaen, skryter Sverige-sjefen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck fant ikke plass til spillere som Mikael Dorsin (RBK), Christoffer Andersson (LSK), Per Nilsson (Odd), Daniel Nannskog (Stabæk), Johan Dahlin og Eddie Gustafsson (Lyn). Alle må belage seg på å se mesterskapet på TV.

Dorsin og Andersson er imidlertid hjemmeværende reserver og kan få sjansen hvis skader oppstår.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media