STORKAMP: Republikken Kongo ledet 2-0 over storebror en snau halvtime før slutt i kvartfinalen i afrikamesterskapet, men Kongo slo tilbake med tre mål på 16 minutter og vant 4-2. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
STORKAMP: Republikken Kongo ledet 2-0 over storebror en snau halvtime før slutt i kvartfinalen i afrikamesterskapet, men Kongo slo tilbake med tre mål på 16 minutter og vant 4-2. Foto: REUTERS/Amr Abdallah DalshVis mer

Republikken Kongo ledet 2-0. Så snudde Kongo til 4-2

Afrikamesterskapet.

Republikken Kongo ledet 2-0 over storebror en snau halvtime før slutt i kvartfinalen i afrikamesterskapet, men Kongo slo tilbake med tre mål på 16 minutter og vant 4-2.

Kongo har over 15 ganger så mange innbyggere som naboen, men etter en målløs første omgang var det Republikken som så ut til å skulle trekke det lengste strået i kvartfinalen. Ferebory Dore og Thievy Bifouma scoret hvert sitt mål, og dermed ledet laget 2-0.

Dieumerci Mbokani reduserte bare tre minutter senere, og det inspirerte Kongos spillere. Jeremy Bokila utlignet i det 75. minutt, og Joel Kimwaki fullførte vendingen med sitt 3-2-mål.

Mbokani fastsatte resultatet med sitt annet mål på overtid.

- Vi ga aldri opp håpet om at vi fortsatt kunne vinne, sa Kongos landslagssjef Florent Ibenge etter kampen.

Kongo tok sin første seier i turneringen, etter å ha spilt uavgjort tre ganger i gruppespillet. Republikken Kongo var derimot gruppevinner etter to seirer og en uavgjort i sin gruppe.

- Vi endret formasjon og taktikk da vi lå under 0-2, for jeg la merke til at forsvarerne deres var trøtte. Det var spesielt å møte naboen, og vi ville veldig gjerne vinne, for det er ikke ofte man får en slik sjanse, sa Ibenge.

Kongo spiller onsdag semifinale mellom vinneren av søndagens kvartfinale mellom Elfenbenskysten og Algerie.

(NTB)