GOD STEMNING:  Frank Lampard og David Luiz har en god tone på treningsfeltet. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
GOD STEMNING: Frank Lampard og David Luiz har en god tone på treningsfeltet. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Reserve-Lampard er klar for maratonavslutning

Vil redde sesongen.

En lang sesong avsluttes med tett program for Chelsea. Manager Rafael Benítez håper formen vedvarer når europaligafinalen skal sikres mot Basel.

Med serieinnspurten i bakhodet er det betryggende for Benítez at den første semifinalekampen i Sveits ble vunnet 2-1. David Luiz' frisparkmål i tilleggstiden sørget for at laget kun trenger å unngå tap hjemme på Stamford Bridge torsdag.

Samtidig kommer kampene raskt for de blåkledde som allerede har spilt 63 kamper denne sesongen. Dersom topp 4-plassering, som vil gi mesterligaspill neste sesong, skal sikres, kan treneren bli nødt til å prioritere hardt og spare sine beste spillere.

I troppen har han seks spillere som allerede har deltatt i minst 55 kamper siden sesongstarten i august. Dersom Basel slås vil Chelsea krone sesongen med sin 69. kamp når europaligafinalen sparkes i gang i Amsterdam 15. mai.

Lampard har troen Benítez er ikke godt likt blant Chelsea-fansen, men flere har latt seg imponere over hans rotasjonssystem. Blant «reservene» som har vært svært viktig er lagets toppscorer og veteran Frank Lampard:

- Om vi kan beholde rytmen, positiviteten og måten vi spiller på, kan vi vinne de store kampene som kommer. Viss ikke, vil det (kampen om 3.- og 4.-plassen) gå helt inn, men vi tror vi har sterke spillere som klare det, sa han etter 2-0-seieren over Swansea sist helg.

Etter Basel-kampen venter serieoppgjør mot Manchester United (b), Tottenham (h), Aston Villa (b) og Everton (h) for Lampard og co.

- Dessert Mens Chelsea, som vant mesterligaen i fjor, kjenner på presset, handler det om et europaeventyr for Basel. Iallfall ifølge målvakt Yann Sommer:

- Ved siden av at vi jakter nok en serietittel, er europaligaen som en dessert for oss. Den skal vi nyte så lenge vi kan.

Om sveitserne skulle sjokkere og slå Chelsea, venter tyrkiske Fenerbahce eller Benfica fra Portugal i finalen.

 (NTB)