Reserve tente OL-ilden

Nikos Kaklamanakis fikk æren av å tenne OL-ilden fredag. Alt tyder på at han rykket inn som reserve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ryktene ville ha det til at Kostas Kenteris, OL- og VM-vinner på 200 meter, var utpekt til å avslutte den 78.000 kilometer lange fakkelstafetten og tenne OL-ilden som skal brenne under de 28. olympiske sommerleker.

Kenteris havnet imidlertid i en dopingsak da han og treningspartner Ekaterina Thanou dagen før åpningsseremonien unnlot å møte til dopingtest. Deretter havnet begge på sykehus etter en motorsykkelulykke.

OL-arrangørene hadde allerede navngitt seks greske idrettslegender som skulle løpe de seks etappene før den ukjente som skulle tenne ilden. En av de seks var Kaklamanakis, som vant OL-gull i brettseiling i «hundreårslekene» i 1996 – lekene Aten mente seg berettiget til, men som gikk til Atlanta.

De fem andre var basketballhelten Nikos Galis (47), fotballhelten Mimis Domazos (62), hekkeløperen Paraskevi Patoulidou (39), turneren Ioannis Melissanidis (27) og bryteren Akakios Kakiasvilis (35). De løp etappene før 35-årige Kaklamanakis tente ilden.

Det var slett ikke så galt at populære Kaklamanakis fikk tenne ilden, selv om de fleste ventet at æren skulle gå til en mer internasjonalt profilert utøver. Han vant OL-gull i 1996 og var gresk flaggbærer i Sydney-OL for fire år siden. Mannen med tre VM-titler skapte også blest om Atens OL-søknad da han i 1997 seilte brettet sitt over Egeerhavet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer