Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reservekongen av Old Trafford

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Leeds United 1- 1. Det var en gang en innbytter på Manchester United. Han ble ofte sendt innpå for å score. Hørt det før? Vel, i går skrev reservekongen av Old Trafford, Ole Gunnar Solskjær, et nytt kapittel i eventyrboka «Asbjørnsen og Mål».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forbanna Solskjær!

Den setningen ble spøkefullt sagt av Leeds' Eirik Bakke etter kampen, før han la til...

«Det var et fint mål. Jeg sa til Ole Gunnar før kampen at jeg håpet at han ikke kom innpå».

Det gjorde Solskjær. Vi traff ham etter kampen, like rolig som vanlig.

Det var verken ballonger eller bløtkake ombord i den svarte Mercedesen. Kona Silje satt ved siden av, Noah bak. Foran ved rattet, mannen som i det 88. minutt gikk opp og styrte ballen inn forbi Nigel Martyn.

- Det var om å gjøre å hoppe opp litt tidligere enn Ian Harte, og så ligge der å vente på ballen, sa Solskjær om scoringen som sørget for ett poeng.

- Ja, jeg har sagt det tusen ganger at det ikke spiller noe rolle om jeg er reserve eller ikke, så lenge jeg gjør jobben min. Da får jeg spille, sa Solskjær.

Tusen ganger

Pressetrollene holdt på å sprekke.

- Men, innerst inne må du vel si pokker, hvorfor får jeg ikke spille mer fra start?

- Det er klart at jeg som alle andre fotballspillere vil være med fra start flest mulig ganger, sa Solskjær.

Nordmannen har spilt 30 minutter fotball denne uka. 15 minutter tirsdag kveld mot Olympiakos. Da brukte han seks minutter på å score. I går formiddag fikk han nye 15 mot de som topper, erkefienden fra Leeds.

Hjemmelaget lå under etter at Mark Viduka hadde lurt seg inn i offsidefella, og smelt ballen igjennom beina på Fabien Barthez. Leeds så ut til å kunne klare det klubben har ønsket og håpet på i 20 år, vinne på Old Trafford. United dominerte før pause, mens Leeds de siste 45 minuttene viste hvorfor de etter ti kamper denne sesongen fortsatt er ubeseiret. Etter at Solskjær kom innpå var det på hekta, en god og heldig Nigel Martyn reddet med lårene.

- Vi la oss alt for langt bakpå etter at vi tok ledelsen. Da kom de på oss, vi ble nok litt for feige, sa Bakke som mente uavgjort var et greit resultat. Dette er ikke Solskjær enig i.

- Han må ha sette en annen kamp enn det jeg gjorde.

Dyttet Beckham

Mange mente at Robbie Keane skulle ha fått det røde kortet da han dyttet David Beckham overende etter en dustete Beckham-takling. Begge fikk gule kort.

- Leeds kan være glade for at de ikke gikk av banen med ti eller ni mann, er Solskjærs kommentar.

Eirik Bakke mener Beckham var flink til å kaste seg ned. Bakke fikk nok et gult kort, nettopp etter en takling av Becks.

- Det så mye verre ut enn det det var, fordi han kastet seg, sa Bakke.

Hans manager David O'Leary var skuffet over ikke å fått med seg tre poeng, men også han roser Solskjær.

- Jeg ville at vi skulle fortsette å angripe etter at vi tok ledelsen, men vi la oss bakpå. Mot et lag som United der de har seks spillere som kan avgjøre blir vi straffet. Og, da de satt innpå Solskjær, så scoret han, som vi har sett så mange ganger før. For en diamant for Manchester United. Hvor mange ganger har han gjort dette nå, spurte O'Leary.

Fra start

Solskjær aner ikke da vi spør ham om han har en reservemål-statistikk.

- Nei, det har jeg ingen oversikt over her og nå, men jeg er opptatt av statistikk og fører bøker hjemme så jeg har det nok et sted, sa Solskjær som nok en gang forventer at britisk presse bruker store bokstaver som han er vant til: SUPERSUB (superreserven).

- Det er det lite jeg kan gjøre noe med.

- Hvordan forbereder du deg til en sånn formiddagskamp?

- Som vanlig, men jeg bruker tida på benken til å se hvor det er åpninger. Jeg er jo blitt vant til det etterhvert, sa Solskjær, mens det skotske sjefstrollet, sir Alex Ferguson, nok en gang roste nordmannen som den fullkomne innbytter.

Fansen foran oss ville ikke høre mer reserveros, de vil ha Ole Gunnar foran sammen med Ruud van Nistelrooy. Fra start.

  • Snipp, snapp og i neste kamp er nok ikke Solskjær ute.
SUPERRESERVE: Her scorer Ole Gunnar Solskjær i det 88. minutt. Som vanlig etter å ha sittet 75 minutter på benken.
EFFEKTIV: En vanlig dag på jobben varer bare et par minutter for Ole Gunnar Solskjær. Det holder å gjøre det han er betalt for, nemlig å score mål. Her stopper Leeds' David Batty et av Solskjærs raid mot mål.
Hele Norges coronakart