Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reserven Sondre knuste alle i Kuusamo

Helnorsk dag i verdenscupåpningen.

TOMMEL OPP: Petter Northug kan ikke annet enn å gratulere dagens suverene vinner i Kuusamo, reserven Sondre Turvoll Fossli. Fossli fikk i utgangspunktet ingen av de 11 plassene Norge hadde i verdenscupåpninga i Kuusamo denne helga, men kom inn da Ola Vigen Hattestad ble far.
Foto: Anders WIklund / TT / NTB Scanpix
TOMMEL OPP: Petter Northug kan ikke annet enn å gratulere dagens suverene vinner i Kuusamo, reserven Sondre Turvoll Fossli. Fossli fikk i utgangspunktet ingen av de 11 plassene Norge hadde i verdenscupåpninga i Kuusamo denne helga, men kom inn da Ola Vigen Hattestad ble far. Foto: Anders WIklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): - Sondre Turvoll Fossli imponerer ekstremt her i dag, sier NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland på direkten idet Sondre Turvoll Fossli har distansert løpere som Eirik Brandsdal, Petter Northug og Emil Jönsson i sprintfinalen i Kuusamo. 

- Jeg visste at det var en sjanse, så jeg var forberedt, sier Turvoll Fossli til stadionintervjueren. 

- Jeg er bare skikkelig glad nå, og håper jeg klarer å holde meg på toppen, fortsetter han. 

Reserve
Fossli kom inn i minitouren i Finland som reserve da Ola Vigen Hattestad måtte melde forfall på grunn av barnefødsel

Det kan man trygt kalle en superreserve. Seieren var Turvoll Fosslis første verdenscupseier i karrieren. 

- Det er like stort hver gang en gutt tar sin første verdenscupseier, sier sprinttrener Arild Monsen til NRK. 

Turvoll Fossli kom på tredjeplass på sprinten i Kuusamo i fjor, og liker seg godt i den knallharde avslutningen på sprintløypa her. Den gangen vant Eirik Brandsdal, men han ble rett og slett knust i år. 

Brandsdal ble nummer to, mer enn ett sekund bak Fossli, mens Petter Northug sikret seg et perfekt utgangspunkt for sammenlagtseieren med sin tredjeplass. Pallen ble med andre ord helnorsk i verdenscupåpningen i Finland. 

Dameseier
Det ble den ikke i dameklassen, men også der ble det norsk seier. 

Maiken Caspersen Falla så ut som en million dollar på Beitostølen for to uker siden, men ble disket fra sprintseieren da. Det ble hun ikke i dag, og i selskap av samtlige verdensstjerner vant hun omtrent som hun ville. 

Best i prologen, og best til slutt. Falla er akkurat nå verdens soleklart beste sprinter, og strålte akkurat som den sola etter seieren.

- Det var en perfekt start på sesongen, sa Falla til stadionintervjueren like etter finalen.

Sveriges stjerneskudd Stina Nilsson presset henne på oppløpet, men Nilsson klarte aldri å stake inn forspranget Falla skaffet seg opp den siste knallharde bakken.

Overraskelsen
Finalen ble en norsk-svensk landskamp, med to svenske jenter mot fire norske. Overraskende nok var det Ragnhild Haga som knep den siste pallplassen.

Distansespesialisten var uimotståelig opp den siste bakken, parkerte blant annet Ingvild Flugstad Østberg, og har skaffet seg et perfekt utgangspunkt før de to siste rennene i minitouren i Kuusamo.

- Det blir spennende, jeg tror man får ta det dag for dag, men det er et veldig bra utgangspunkt, sier Haga til NRK etter løpet.

Østberg ble nummer fire, Ida Ingemarsdotter ble nummer fem, og Heidi Weng nummer seks i finalen.

For Weng ble også det en opptur. I hennes første sprintfinale i Kuusamo tok hun viktige bonussekunder på sammenlagtkonkurrentene. Både Kalla og Johaug forsvant ut i kvartfinalene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media