«Reservene» sikret United-seier

Fletcher og Park scoret.

Manchester United - Charlton 2-0 (1-0).

Manchester United måtte jobbe, men tok til slutt en oppskriftsmessig seier mot Charlton på Old Trafford i dag. Publikum måtte vente lenge før Darren Fletcher avgjorde, og gjestene var ikke ufarlige.

- Frispaket deres, som gikk rett utenfor, var skummelt. Det minnet oss på, at med en 1-0-ledelse, tar det bare et sekund å snu kampen.Målet til Fletcher var ikke verdens vakreste, men jeg tar gladelig imot, sier Ferguson til BBC.

Charlton-trener Alan Pardew var skuffet over tapet, og synes resultatet burde vært annerledes.

- Resultatet flatterte Manchester United., og det er ikke ofte du kan si det. Vi er veldig fornøyd med innsatsen i dag.

Rooney klar

Wayne Rooney sto over Englands landskamp i midtuka, men var selfølgelig frisk til dagens kamp. Han startet i angrepet sammen med Louis Saha og Ji Sung Park.

Ferguson valgte å spare noen av stjernene, og Darren Fletcher kom inn på midtbanen for Michael Carrick. Det betød at Henrik Larsson og Cristiano Ronaldo fikk hvile, uten at hjemmelaget ble mindre overlegne av den grunn.

EN TUR I PARKEN: United måtte jobbe for å slå Charlton, men mål fra Park og Fletcher sikret seieren.
EN TUR I PARKEN: United måtte jobbe for å slå Charlton, men mål fra Park og Fletcher sikret seieren. Vis mer

Park og Fletcher scoret målene, og Wayne Rooney var en trussel fra første til siste minutt.

Bare Chelsea(uavgjort) og Arsenal(seier), hadde nektet United tre poeng på Old Trafford denne sesongen, og det var aldri ventet at Charlton skulle snu trenden.

Likevel var bortelaget tidvis friske fram til Ji Sung Park sendte United i ledelsen etter drøye 20 minutter. Han stanget inn et luftig innlegg fra Patrice Evra, og drepte effektivt London-lagets håp.

Alan Pardew har hevet London-laget siden han tok over rett før jul, men det er fortsatt ikke vanskelig å skjønne at Charlton er faretruende nær bunnen av tabellen.

Nesten for Rooney

Selv om Alexandre Song, som er på utlån fra Arsenal, viste gode takter i debuen sin, var midtbanen til Charlton altfor skjødesløs med ballen.

Ti minutter før pause holdt Rooney på å latterliggjøre Charltons midstoppere, da han trikset ballen forbi begge, og sendte ballen faretruende nær den borteste stanga.

Etter hvert som den første omgangen nærmet seg slutten var det nærmest en treningsøkt for United.

«Reservene» sikret United-seier

I starten av andre omgang derimot, så det ut til at hjemmelaget hadde begynt å tro at kampen allerede var vunnet. Charlton startet friskt, og skapte flere halvsjanser.

United overbeviste aldri i andre omgang, men avgjorde kampen snaue ti minutter før slutt. Rooney fikk tak i returen på sin egen avslutning, og la ballen kontrollert på panna til Darren Fletcher, som lot ballen sprette enkelt i nettet.

Henke hyller benket Ole.

Ole Gunnar Solksjær spilte ikke dagens kamp, men ble likevel hyllet av lagkamerat og veteranrival Henrik Larsson. Solskjær har fått mindre spilletid etter at Larsson ble lånt inn. Svensken avviser at det er bitter konkurranse mellom de to spissveteranene.

- Nei, slik ser vi ikke på det. Vi vet hvem som tar ut laget, og det er sjefen. Det handler bare om å jobbe videre. De gangene jeg ikke fikk spille i Barcelona så var jeg selvfølgelig skuffet, men man kan jo ikke la det gå ut over konkurrentene. Man må forsøke å ta det som en mann og bare kjøre på videre, sier Henke Larsson til Canal+.

Henke er mektig imponert over Solskjærs karriere i England, og mener nordmannen er blant de beste nordiske spillerne noensinne.

- Hva skal man si som ikke er sagt? Jeg mener han er en av de beste nordiske spillerne noensinne. Alle viktige mål han har scoret som innbytter eller fra start... han er en legende i klubben, og det med rette.

Han er en fantastisk person også, så jeg har bare bra ting å si om ham. Han var borte fra fotballen i to år, og det sier alt om hans mentale styrke, sier Henke Larsson.