LEVERTE VARENE: Juan Mata scoret et perlemål mot Arsenal i kveld. Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB Scanpix
LEVERTE VARENE: Juan Mata scoret et perlemål mot Arsenal i kveld. Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB ScanpixVis mer

Reservene til Chelsea viste seg fram for Mourinho

Juan Mata med perlescoring som senket Arsenal.

Arsenal - Chelsea 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Kampen om plassene i Chelsea er kanskje tøffere enn noen gang. En spiller som Juan Mata har vært London-lagets beste spiller de to siste sesongene, men har knapt fått spilletid denne sesongen. I kveld viste flere av spillerne som banker på døra til startelleveren at de vil ha et ord med i laget i neste laguttak mot Newcastle.

Nevnte Mata passer kanskje ikke inn i spillestilen til José Mourinho, men det er vanskelig å tro at en spiller med de kvalitetene han besitter ikke kan få en rolle i London-laget likevel. Måten han dro seg fri og banket inn bortelagets andre scoring på i kveld var en fryd for øyet til alle som liker god fotball.

- Denne seieren betyr at vi har en stor tropp. Det er vanskelig for manageren å ta ut et lag, men vi vil kjempe for hverandre og forsøke å vinne alle kampene, sier Juan Mata til BBC etter kampen.

Ligacupen står ikke høyt i kurs hos de største klubbene i England, og begge lagene hvilte sentrale spillere i kveldens kamp. Arsenal startet blant annet med danske Nicklas Bendtner på topp, og byttet ut åtte av de elleve som startet i Premier League i helga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea-manager José Mourinho gikk offentlig ut mot det han mener er et alt for hardt kampprogram, og truet først med å sende ungdomslaget til The Emirates. Selv om han ikke gikk så langt, byttet Chelsea hele ti av de elleve som startet mot Manchester City i helga. Bare Gary Cahill fikk plass i startoppstillingen.

Best i gang Om ikke selve cupen er viktig for klubbene, så er et byderby mot en stor rival alltid viktig. Og det var bortelaget som startet best.

Chelsea tok ledelsen da backen Cesar Azpilicueta utnyttet sløvt forsvarsspill hos hjemmelaget. Chelsea kontret og en ball ble slått via et Arsenal-bein og høyt opp i lufta. Jack Wilshere forsøkte å signalisere til Carl Jenkinson at han skulle rydde ballen unna, men i stedet headet han ballen i Arsenals bakrom hvor Azpilicueta kom stormende. Høyrebacken var kald alene med Arsenal-keeper Fabianski, og scoret sitt første mål for klubben.

Chelsea vant skuddstatistikken 8-4 i første omgang, og bare to av skuddene traff mellom stengene.

Arsenal startet med Mesut Özil og Olivier Giroud på benken, og det tok ikke lang tid før duoen ble sendt i oppvarming etter hvilen. Etter en sanu time kom Özil inn til stor jubel fra hjemmefansen, men det var bortelaget som kunne juble like etterpå.

Juan Mata dro seg innover i banen og banket til med «feil fot». Ballen snek seg vakkert inn i høyre hjørne, og publikum begynte å synge José Mourinhos navn. Like etterpå kastet Arsene Wenger innpå Olivier Giroud, men da var det allerede for sent. De som har spurt seg hva som vil skje med Arsenal dersom franskmannen skulle bli skadet, fikk et lite hint i kveld.

Svak danske Nicklas Bendtner var mildt sagt svak den timen han fikk spille, og spilleren viste tegn på dårlig selvtillit med noen merkelige valg. Arsenal-legende Ian Wright var en av de som ikke var fornøyd med innsatsen til dansken i kveld.

«Jeg blir trist av å se på Nicklas Bendtner. Dette er den samme spilleren som scoret to mot Italia. Kom igjen, mann. Ikke gå ut som dette!», skriver Ian Wright på Twitter.

Med Özil og Giroud på banen hevet hjemmelaget seg, men de fikk ikke utteling i målprotokollen.

Chelsea har nå åtte seire på de ni siste kampene.