Norge tok seg enkelt av Hviterussland

Reservenes aften da Norge slo Hviterussland

Magnus Gullerud og Gøran Johannessen var viktige da Norge slo Hviterussland.

FLOTT KAMP: Gøran S. Johannessen var en av Norges beste da håndballgutta slo Hviterussland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FLOTT KAMP: Gøran S. Johannessen var en av Norges beste da håndballgutta slo Hviterussland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Hviterussland 33-28 (15-12)

POREC/OSLO(Dagbladet): Norge vant over Hviterussland i håndball-EM og tok dermed sin første seier så langt i Kroatia.

Foran en stappfull hall med rundt 3700 tilskuere var det etterhvert aldri tvil om hvem som skulle ta alle poengene.

Norge skaffet seg en liten luke før pause og utover i den andre omgangen stakk de norske gutta mer og mer fra.

- Vi var har vært ledet hele veien, vært det beste laget hele veien og vinner fortjent, konkluderte TV3-kommentator Daniel Høglund.

Gode innbyttere

Blant Norges beste spillere mot Hviterussland var Magnus Gullerud og Gøran Johannessen. Begge er viktige spillere for Norge som kan spille begge veier og her viste de frem allsidigheten sin.

Gullerud scoret på seks av seks forsøk og Johannessen scoret fire mål på fem forsøk og var svært delaktig i det norske angrepsspillet som fungerte godt.

- Han har vært helt fantastisk. Spiller tålmodig med de andre, bygger opp, spiller videre, finter og skyter. Nok en kjempegod kamp av Gøran Johannessen, skrøt TV3s ekspert Kristian Kjelling.

- Gøran Johannessen går inn og gjør en kjempejobb, den eksplosiviteten er morsom å se på, sa landslagssjef Christian Berge til TV3 etter kampen.

Også 23-åringen selv var fornøyd med det han og laget presterte.

- Jeg etterlyste litt mer spilletid sist mot Frankrike. Det var deilig og jeg følte at jeg i alle fall leverte godt i andre omgang. Vi mangler fortsatt å være helt konsentrerte i seksti minutter, men da har vi noe å jobbe med til neste kamp, sa Johannessen til TV 3.

Sterk hviterussisk målvakt

Hviterusslands målvakt Viachaslau Saldatsenka sto en meget god første omgang og plukket mange norske skudd. Særlig var hviterusseren god da han stoppet Jøndal ved tre anledninger fra kant og Myrhol to ganger fra strek.

Utover i den første omgangen slet Hviterussland med å henge på i det norske tempoet. Dermed pådro hviterusserne seg fire utvisninger og det utnyttet Norge til å få en liten ledelse.

Magnus Gullerud kom inn som strekspiller nummer to i overtallsspillet og scoret fire og skaffet i tillegg en straffe i den første omgangen. Til pause var Norge foran med tre mål, 15-12.

Sagosen styrte

Norge brukte starten av den andre omgangen til å stikke fra. Torbjørn Bergerud reddet straffekast og Sander Sagosen viste seg virkelig frem.

- Sagosen er best i verden på duellspill en-mot-en offensivt, sa TV 3s ekspertkommentator Kristian Kjelling.

Og det var ikke bare fintene Sagosen viste frem. Etter en litt skuffende åpningskamp mot Frankrike var Norges playmaker god mot Hviterussland.

Trønderen fyrte inn skudd fra langt hold, fant Myrhol og Gullerud på strek og var den eneren Norge trengte. Sagosen endte kampen med seks scoringer.

Kantspillerne slet

Kristian Bjørnsen var sikker fra straffemerket, og scoret på fire av fem, men var lite involvert i åpent spill.

På motsatt side var det en tung aften for Magnus Jøndal. GOG-spilleren bommet på sine tre første skudd og fikk det, som mot Frankrike, ikke helt til å stemme. Først seks minutter før slutt fikk han satt inn sitt ene mål.

Det tok hele 45 minutter før den første norske kantscoringen i åpent spill satt fra Bjørnsen.

Det er bekymringsverdig for Norge som ikke har med seg andre kantspillere til mesterskapet i Kroatia.

Medaljejakten igang

Håndballgutta trengte en opptur etter tapet mot Frankrike i åpningskampen og er nå i gang med medaljejakten.

De tre beste lagene fra gruppe B går videre til hovedrunden, der venter også de tre beste lagene fra gruppe A.

Neste kamp er mot Østerrike tirsdag kveld.

Norge har satt seg høye mål i mesterskapet etter VM-sølvet i fjor og kan etter åpningskampen trøste seg med at tre lag - Danmark i 2008, og Tyskland i 2004 og 2016 - tok EM-gull til tross for tap i første kamp.