Reservenes festkveld

TRONDHEIM (Dagbladet): Trond Fredrik Ludvigsen hadde ingen - Dagfinn Enerly hadde to. Scoringer før kampen. Men i toppscorernes fravær slo reservene til. Og Dagfinn Enerly til de milde grader.

- Never change a winning team, gliste Eggen-assistent Ola By Rise da lagkaptein Erik Hoftun og måljegerne Harald Brattbakk og Frode Johnsen kom for å gratulere de spillende lagkameratene etter kampen. Neste seriekamp går i Sogndal 19. oktober. Og sjefen sjøl - Eggen - humret godt da han hørte meldinga. Fordi han var mektig stolt over erstatterne.

- Det lover godt at de to som har spilt minst på kantene avgjør kampen til vår fordel, sier Eggen.

- Men det forteller også en del om Rosenborg. For det er sånn her i klubben. Når man er nødt til å spille godt, så gjør man det også.

Kanon

Trond Fredrik Ludvigsen headet RBK til 1- 0 på en strøken crossball fra Dagfinn Enerly. Før 2- 0 ble hamret inn i krysset var det Ludvigsen som ble felt til frisparket på 16-meterstreken. Og resten av det minuttet handler om et av denne sesongens ypperste prosjektiler.

Et skudd av groveste kaliber.

- Det var en grei treff, sier Dagfinn Enerly om frisparket som til slutt ble forskjellen mellom Rosenborg og Stabæk.

- Og så var det jævlig hardt. Og hadde jeg bare truffet sånn hver gang jeg dro til ballen, ville det ikke vært noe problem. Det er en helt fin følelse å sitte her som matchvinner akkurat nå.

Før pause prøvde Dagfinn Enerly å bøye et frispark rundt Stabæk-muren. Det forsøket endte på tribunen. Men da muligheten bød seg i andre omgang, og Stabæk-muren sto akkurat så mye feil at det var en åpning for en direkte druser, bestemte han seg for å strekke vrista.

Til en utførelse av den absolutt utakbare sorten.

- Trond Fredrik (Ludvigsen) sto helt på sida i Stabæk-muren, sier Dagfinn Enerly.

- Heldigvis kom han seg unna. Og det er artig å ha fått det til, jeg innrømmer det.

Men:

- Det er seieren og poengene som betyr alt.

Fordi:

- Vi var litt ekstra spente før kampen, innrømmer Dagfinn Enerly.

- Klart du er det når du går til en så viktig kamp uten kapteinen og lagets to toppscorere. Og derfor er det ett fett for meg at jeg både scoret og hadde målgivende pasning.

- Det viktigste nå er forspranget vi har på Molde.

- Og det holder dere sesongen ut?

- Det er i hvert fall meningen å bli seriemestere, gliser Dagfinn Enerly.

14 dager pause

Serieledelsen var på lån i Molde mellom klokka 16.50 og 21.50 i går kveld. Det var fem timer det, fulle av håp og drømmer i rosenes by. Og da Thomas Finstad resduserte til 1-2 12 minutter før slutt var det sikkert mange som i hvert fall håpet på uavgjort i Trondheim. Slik at Rosenborg ville være nødt til å vinne de to siste kampene.

- Det må vi uansett, sier Nils Arne Eggen.

- Eller rettere - det skal vi. For sjøl om det holder med fire poeng så ønsker vi å vinne alle fotballkamper. Du kan ikke tillate deg å tenke på at uavgjort i Sogndal er nok slik at vi kan avgjøre seriemesterskapet mot Brann hjemme på Lerkendal i den siste runden.

I morgen reiser RBK-spillere til landskamper i mange land. Normalt betyr det problemer i bakkant. Men for en gangs skyld kan et landslagsopphold hjelpe trønderne. Fordi mange av nøkkelspillerne er skadet.

- Jeg regner med at både Frode (Johnsen) og Harald (Brattbakk) er klare igjen om to uker, sier Nils Arne Eggen. - Det gjør oss sjølsagt enda bedre rustet. Men du hørte hva Ola sa - never change a winning team.

- Så kanskje de ikke får spille!

ENERLYSTÅENDE: Dagfinn Enerly (nummer to fra venstre) sendte Lerkendal til himmels med en kanon av en scoring. - Hadde jeg bare truffet sånn hver gang, ville det ikke vært noe problem, sier Enerly. Her jubler han sammen med Ørjan Berg (t.v.), Azar Karadas, Lars Blixt og Odd Inge Olsen.