Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reservepreget FC København vendte til seier

Vant over Lyngby i cupen.

 CUP ER CUP:  Ståle Solbakken slapp til reservene da FC København tok seg til semifinale i cupen onsdag. Foto: Giorgio Perottino, Reuters / NTB scanpix
CUP ER CUP: Ståle Solbakken slapp til reservene da FC København tok seg til semifinale i cupen onsdag. Foto: Giorgio Perottino, Reuters / NTB scanpix Vis mer

Ståle Solbakken mønstret et reservepreget lag, men FC København vant 2-1 borte mot Lyngby og tok seg til semifinale i den danske cupen.

Thomas Kristensen (straffe) og Pierre Bengtsson vendte kampen med hver sin scoring etter at hjemmelaget tok ledelsen ved Patrick Mortensen.

Braaten fra start Solbakken gjorde hele åtte endringer på laget fra forrige seriekamp, og Daniel Braaten fikk starte på topp sammen med Marvin Pourié. Solbakken slapp også til unggutter som Jakob Busk, Christoffer Remmer og Danny Amankwaa.

- Jeg er veldig glad for å gå videre, og stolt av at de unge tok laget til semifinale. Jeg tror de unge skal få spille semifinalen også, selv om det kommer litt an på serieprogrammet og om vi går videre i europacupen, sa Solbakken.

- Og så spiller jeg selv i finalen, spøkte han.

Kvartfinalen bød på mange sjanser til begge lag. Det var ikke ufortjent da vertene tok ledelsen, men FCK utlignet på straffesparket etter at Jeppe Brandrup handset.

- Ikke helt etter planen Ved pause byttet Solbakken inn Bengtsson for en svak Georg Margreitter på venstreback, og han ble belønnet da svensken allerede etter sju minutter på banen ble matchvinner med et frispark.

Lyngby skapte flere sjanser til å utligne, men lyktes ikke med å overliste keeper Jakob Busk.

- Det gikk ikke helt etter planen, men cup er cup. Lyngby spilte en god kamp og gikk raskt i angrep etter våre balltap, sa Solbakken.

FC København slutter seg dermed til Nordsjælland som semifinalist i cupen. De to siste kvartfinalene spilles torsdag.

Semifinalene avgjøres med hjemme- og bortekamp i månedsskiftet mars-april.

(NTB)