Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reservepreget norsk lag holdt på å sjokkere. Så gikk det galt

Sterk 3. plass i herrestafetten uten Svendsen og Bø.

IMPONERTE: Erlend Bjøntegaard holdt på å sikre en svært overraskende norsk stafettriumf, men brukte for mange ekstraskudd til at det reservepregede norske laget kunne vinne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Erlend Bjøntegaard holdt på å sikre en svært overraskende norsk stafettriumf, men brukte for mange ekstraskudd til at det reservepregede norske laget kunne vinne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø stod begge over dagens herrestafett i Anterselva på grunn av henholdsvis svak form og sykdom.

Langt mindre meritterte Lars Helge Birkeland og Erlend Bjøntegaard steppet inn. Derfor var Norge ikke blant de største favorittene på dagens stafett.

Likevel var Norge - mot alle odds - med i seierskampen til siste skyting, mye takket være en helt fabelaktig tredjeetappe av Johannes Thingnes Bø.

I tillegg yppet Bjøntegaard seg mot skiskytterstjernene Simon Schempp og Anton Sjipulin med en sjokkåpning på ankeretappen. På den siste stående skytingen gikk det imidlertid galt, slik at Norge endte på 3. plass.

Bøs drømmeetappe Ole Einar Bjørndalen hang bra med på første etappe, før Birkeland skjøt godt, men gikk noe sakte på etappe nr. 2. Dermed hadde Johannes Thingnes Bø et drøyt halvminutt å ta inn på teten.

Men som så mange ganger før, leverte lillebror Bø en helt vanvittig god tredjeetappe. Stryningen slet innledningsvis i sesongen, men har virkelig funnet formen i det siste og banket selveste Martin Fourcade i duell på gårsdagens jakstart.

I dag skjøt 22-åringen både lynraskt og feilfritt. Farten i sporet var også svært høy. Dermed tok Bø tidlig igjen hele forspranget og skaffet dessuten Norge en stor luke før ankeretappen.

- Det er en superetappe. Det er rett og slett fantastisk bra, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Sjokkåpnet på ankeretappen Bjørntegaard fikk dermed et forsprang på hele 29 sekunder til Russland og 33 sekunder til Tyskland etter Bøs fabelaktige etappe.

Alle forventet at enerne Simon Schempp og Anton Sjipulin ville spise opp det forspranget enkelt, men Bjøntegaard økte på den første runden etter en sjokkåpning.

- Hva er det som skjer? Han øker jo, sa Stabrun Smith.

Bjøntegaard bommet imidlertid to ganger på liggende og kom inn til siste stående likt med de to skiskyttergigantene. Der skjøt Schempp og Sjipulin fullt, mens Bjøntegaard bommet to ganger.

Men den norske ankermannen gikk en strålende sisterunde og holdt på å ta igjen tetduoen. Det gikk imidlertid bare nesten. Sjipulin vant nok en spurtduell og sikret russisk seier foran Tyskland.

Norge endte på 3. plass, drøye 22 sekunder bak det russiske laget.

Birkeland ble tatt ut til VM i Holmenkollen på bekostning av Bjøntegaard. Tarjei Bø, Johannes Thinges Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er de øvrige VM-uttatte herreskiskytterne.

IMPONERTE: Johannes Thingnes Bø gjorde nok en strålende 3. etappe for Norge.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Johannes Thingnes Bø gjorde nok en strålende 3. etappe for Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media