Reservepreget norsk lag holdt på å sjokkere. Så gikk det galt

Sterk 3. plass i herrestafetten uten Svendsen og Bø.

IMPONERTE: Erlend Bjøntegaard holdt på å sikre en svært overraskende norsk stafettriumf, men brukte for mange ekstraskudd til at det reservepregede norske laget kunne vinne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IMPONERTE: Erlend Bjøntegaard holdt på å sikre en svært overraskende norsk stafettriumf, men brukte for mange ekstraskudd til at det reservepregede norske laget kunne vinne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø stod begge over dagens herrestafett i Anterselva på grunn av henholdsvis svak form og sykdom.

Langt mindre meritterte Lars Helge Birkeland og Erlend Bjøntegaard steppet inn. Derfor var Norge ikke blant de største favorittene på dagens stafett.

Likevel var Norge - mot alle odds - med i seierskampen til siste skyting, mye takket være en helt fabelaktig tredjeetappe av Johannes Thingnes Bø.

I tillegg yppet Bjøntegaard seg mot skiskytterstjernene Simon Schempp og Anton Sjipulin med en sjokkåpning på ankeretappen. På den siste stående skytingen gikk det imidlertid galt, slik at Norge endte på 3. plass.

Bøs drømmeetappe Ole Einar Bjørndalen hang bra med på første etappe, før Birkeland skjøt godt, men gikk noe sakte på etappe nr. 2. Dermed hadde Johannes Thingnes Bø et drøyt halvminutt å ta inn på teten.

Men som så mange ganger før, leverte lillebror Bø en helt vanvittig god tredjeetappe. Stryningen slet innledningsvis i sesongen, men har virkelig funnet formen i det siste og banket selveste Martin Fourcade i duell på gårsdagens jakstart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer