Dommer står fram som homofil

- Respekt

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo hyller toppdommer Tom Harald Hagen: - Imponerende og flott gjort.

IMPONERT: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
IMPONERT: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke alltid vært like glad i ham som dommer. Men dette er imponerende og flott gjort. Jeg har veldig respekt.

Det sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo (53) til Dagbladet. Mandag kveld ble det kjent at toppdommer Tom Harald Hagen (42) står fram som homofil.

Det skjer dagen etter at Fagermo ble kalt «jævla soper» av Kristiansund-spiller Flamur Kastrati under 1-1-kampen på Intility Arena.

Det homofile skjellsordet har ført til sterk fordømmelse i Fotball-Norge. Kastrati kan trolig vente seg straff både fra klubben og fotballforbundet.

- Det han gjør er fornuftig gjort etter en sånn situasjon som skjedde i går, sier Fagermo til Dagbladet.

STÅR FRAM: Tom Harald Hagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
STÅR FRAM: Tom Harald Hagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Det er i et intervju med avisa Glåmdalen at dommeren forteller om legningen sin:

- Jeg vil ikke at dette skal vinkles som at jeg står fram som homofil. For meg har det alltid vært en helt naturlig del av livet. Du spør meg om jeg har tenkt på dette en stund, men det har jeg ikke. Jeg har vært sammen med jenter, og har ikke annonsert det til noen. Det samme har vært naturlig når jeg hatt en mannlig partner, sier han.

- Dette kan bane vei for flere. Det er berikende for fotballfamilien, framholder Vålerenga-trener Fagermo.

- I fotballfamilien er det veldig få som har stått fram. Det har vært litt tabubelagt, føler jeg. Men dette vil gjøre fotballfamilien sterkere og gi rom for alle. Han blir et forbilde når han gjør som han gjør!

Også Vålerengas midtstopper Jonatan Tollås Nation er full av lovord om Hagen:

- Jeg er imponert. Dette er beundringsverdig. All respekt til ham. Det er helt sikkert ikke et lett valg. Men desto viktigere med tanke på den ukulturen, eller sånn som det har vært, i fotballmiljøet. Da trenger vi rollemodeller som går foran og står fram som homofil. Det er ikke helt utenkelig at det er andre som går med dette inni seg, sier Tollås Nation til Dagbladet.

- Tom Harald Hagen får all min respekt.

PROVOSERT: Det ble hett i oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga, hvor Flamur Kastrati blir husket for en spesiell kommentar. Video: Dplay Vis mer

- Det er jo en litt skummel greie det her, jeg vet jo ikke hvor mye oppstyr det blir i etterkant, sier Hagen til Glåmdalen.

- Men det kan kanskje være en bra timing når alt kommer til alt.

FØLELSER I SVING: Det kokte mellom Flamur Kastrati og Dag-Eilev Fagermo på Intility Arena søndag. Dommer Tom Harald Hagen til høyre. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FØLELSER I SVING: Det kokte mellom Flamur Kastrati og Dag-Eilev Fagermo på Intility Arena søndag. Dommer Tom Harald Hagen til høyre. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Om Kastratis ordvalg - og eventuell straff - sier Fagermo:

- Jeg har ikke noe greie på straffeutmåling, annet enn at han har lagt seg flat. Det burde vært rødt kort, så bør man finne en straff som er riktig. Så lenge han (Kastrati) angrer som han gjør, bør det være rom for mennesker å gjøre feil. Jeg har ikke noe tro på å straffe folk hardt, men på preventivt arbeid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer