Ny beskjed etter Ruud-dramaet

- Respekter oss

Moren til tennis-fenomenet Holger Rune (19) åpner nå opp etter de dramatiske dagene i Paris.

FAMILIEN: Runes mor Aneke, hans søster Alma og far Anders Nødskov (helt til venstre) fikk mye oppmerksomhet i French Open. Foto: NTB
FAMILIEN: Runes mor Aneke, hans søster Alma og far Anders Nødskov (helt til venstre) fikk mye oppmerksomhet i French Open. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Holger Runes mor Aneke er en kanskje sportsverdenens mest omtalte mor denne uka. Årsaken? Under kvartfinale-kampen i French Open mot vår egen Casper Ruud på onsdag, skreik den danske tennis-kometen (19) opp på tribunen for å be moren forlate arenaen. Noe moren gjorde.

- Om dere ikke kan hjelpe meg, så forlat arenaen. Gå! Gå! Gå!, ropte Rune, til en forskrekket tennis-verden.

SKREK: Danske Holger Rune skrek mot tribunen under French Open-kvartfinalen mot Casper Ruud. Så forlot moren hans publikum. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen av French Open på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

Raseriet over at det buttet litt imot på banen, ble rettet mot moren og familien. Etterpå ble det enda mer drama, da Rune påsto at Casper Ruud hadde skreket ham opp i ansiktet i garderoben og hovert over å ha vunnet.

Ruud-leiren tilbakeviste dette på det sterkeste. Mens Holger Runes mor sto på sitt og sa det var løgn.

Nå har Runes mor, Aneke Rune, tatt bladet fra munnen og oppsummert de siste dagers hendelser i Paris på Instagram.

Etter å først ha takket for to fantastisk uker med tennis, familie, kjærlighet, lidenskap og drama, blir hun mer direkte i tonen:

- Til alle kritikere der ute: Husk å respektere reisen vi er på. Dette var Holgers første Grand Slam på grusbane og han nådde kvartfinalen. Med forstuet ankel! Dette er fantastisk. Ingen av oss visste hvor krevende en Grand Slam-turnering er sammenliknet med en vanlig ATP-turnering. Det krever både fysisk og mental styrke, skriver hun - og fortsetter:

- Ikke fordøm ham fordi han ikke er perfekt ennå! Vi blir alle klokere av erfaringer. I gode og onde dager er vi sammen om dette og reisen fortsetter med samme energi og naivitet som vi nærmer oss alt annet i livet. Den ærlige lidenskapen er en kvalitet du aldri kan lære eller kjøpe. Det er en gave. Kontroll kan vi alltid lære. Jeg er sikker på at vi finner riktg balanse i framtida, skriver moren.

Psykolog: - Ikke overrasket

Det var ikke bare skrikene i retning moren som fikk kritikk i tennisverden. Underveis i Ruud-kampen ropte, gestikulerte og protesterte Rune flere ganger. Etterpå ville han knapt takke Ruud for kampen. Oppførselen ble av flere omtalt som uhørt i gentlemanssporten tennis.

I en lengre artikkel i den danske avisa BT i går, kom det fram at scenene og utbruddene ikke er noe nytt fra Rune. De som kjenner Runes psyke best, innrømmer at de ikke er overrasket.

Fra slutten av 2018 til 2021 var den hissige tennisspilleren tilknyttet den kjente idrettspsykologen Lars Robl. Overfor avisa forklarer, og til dels forsvarer, han Runes reaksjon:

- Det er en naturlig forsvarsmekanisme at når frustrasjonene blir for store og for mange, må man kvitte seg med dem. Han rettet den mot de som er nærmest i dette prosjektet, sier Robl til BT.

I dette tilfellet moren. Selv om Rune har tatt store steg i sitt mentale arbeid de siste åra, er det tydeligvis fortsatt mye å jobbe med for Rune. Frustrasjonen kan være til hinder for den danske tennisstjernen, innser psykologen.

- Han er en veldig, veldig dedikert og fokusert person, og allerede før jeg ble med i samarbeidet, hadde han klare mål og ambisjoner om å nå toppen av verden. I tillegg har han et temperament og en lidenskap som kommer til uttrykk en gang iblant fordi han så gjerne vil oppnå noe, sier psykologen.

Der er bade en velsignelse og en forbannelse, mener han.

- Det kan få ham til å miste fokus, og det var det vi så skje med Casper Ruud. Så det kan absolutt være en belastning, og derfor må han jobbe med impulskontrollen, sier Robl.

Psykologen understreker også at Runes djevelskap, ånd og driv har ført ham dit han er som 19-åring.

- Han må ikke legge en demper på lidenskapen, temperamentet og drivkraften. Så den delen må du ikke ta fra Holger. Det er en stor del av hans DNA at det er så mye lidenskap og entusiasme i ham. Men han må jobbe for å kontrollere impulsene sine, sier Lars Robl til BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer