- Respekterte ikke nei til fyll

Furuseth Olsen om hvorfor det skar seg mellom ham og Stabæk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Petter Furuseth Olsen skrev onsdag under for danske Viborg - som en direkte følge av at det skar seg helt mellom han og noen av lagkameratene i gamleklubben Stabæk.

Det har vært kjent en stund at problemene bunnet i noe som skjedde under treningsleiren på La Manga i februar, og nå forteller Furuseth Olsen sin versjon av historien.

- Visse klubber har dåpsritualer for nye spillere som innebærer drikkeleker og mye alkohol. Det er noe jeg ser på som nedverdigende steinaldertendenser og noe som strider imot mine verdier, sier 29-åringen  til Tønsbergs Blad. 

- Visse personer i klubben har åpenbart hatt problemer med å respektere at jeg hadde mot til å si nei. I stedet for å ta imot en ny kollega på en annerledes måte var det enkelte som ikke klarte akseptere mitt standpunkt, legger han til - mens han fra Stabæk hold har blitt beskyldt for ikke å delta på sosiale sammenkomster.

- Din jævla rotte
Konflikten spisset seg gradvis til, og tidligere i denne uka gikk Furuseth Olsen hardt ut mot sin tidligere lagkamerat Daniel Nannskog, som ble beskyldt for å ha gått fysisk til angrep.

- Jeg satt i garderoben da Nannskog kom, og han skrek «kom deg til helvete ut din jævla rotte». «Kom hit, nå skal jeg snakke med deg», og vi gikk inn i et rom, fortalte Furuseth Olsen, som litt seinere ble sjukemeldt.

Den svenske spissen har innrømmet at han konfronterte medspilleren sin, men han avviser å ha gått fysisk til angrep.

- Fysisk angrepet? Det høres jo helt sjukt ut. Jeg er verbal med alle på laget, men ikke fysisk. Det stemmer definitivt ikke, har han sagt om situasjonen som oppsto.

Petter Furuseth Olsen (t.h.), her i duell med Branns Ardian Gashi, letter på sløret og forteller hvorfor det skar seg mellom ham og enkelte i Stabæk. Foto: Morten Holm/Scanpix
Petter Furuseth Olsen (t.h.), her i duell med Branns Ardian Gashi, letter på sløret og forteller hvorfor det skar seg mellom ham og enkelte i Stabæk. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer

- Ufortrolig medarbeidersamtale

Konfrontasjonen skal ha oppstått som en følge av et møte Furuseth Olsen hadde med spillerutvalgets Mike Kjølø og Inge André Olsen.

- Jeg oppfattet det som en fortrolig medarbeidersamtale, men tok tydeligvis feil. Få timer senere hadde Daniel lagt igjen en beskjed på telefonsvareren min hvor han refererte til det møtet, og hvor han sa at «det skal bli veldig interessant å høre hva du har å si», hevder Furuseth Olsen overfor tb.no.

Den tidligere Flint-, Eik-, Brann-, Örebro- og Hammarby-spilleren sier han aldri har opplevd noe liknende i andre klubber, og han frykter heller ikke innvielsesritualene i liberale Danmark.

– Jeg har sjekket hvordan de gjør det der, og jeg frykter ikke at det samme vil skje igjen, sier han smilende til lokalavisa i Tønsberg.

(Stabæks lagkaptein Mike Kjølø sier til Dagbladet.no at han ønsker å lese artikkelen i sin helhet før han kommenterer de nye anklagene fra Furuseth Olsen)

- Respekterte ikke nei til fyll

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer