- Respektløst mot fansen

Alsaker mener Liverpool spiller et høyt Mascherano-spill.

BLE HYLLET AV FANSEN: Javier Mascherano forlot Anfield til stående applaus etter innsatsen mot Arsenal i serieåpningen. Nå står ikke argentineren like høyt i kurs. Foto: AP Photo/Tim Hales
BLE HYLLET AV FANSEN: Javier Mascherano forlot Anfield til stående applaus etter innsatsen mot Arsenal i serieåpningen. Nå står ikke argentineren like høyt i kurs. Foto: AP Photo/Tim HalesVis mer

||| (Dagbladet): «Javier Mascheraaaaaaaaano» runget over Anfield da argentineren forlot banen i seriepremieren mot Arsenal, etter en tvers gjennom profesjonell og ærlig innsats.

Like profesjonell framsto ikke 26-åringen i går, da han gikk til streik foran kampen mot Manchester City i håp om å tvinge gjennom en overgang til Barcelona.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker anser det som helt uaktuelt at Mascherano noensinne blir å se i den røde trøya igjen.

- Det var egentlig rart at han var i startoppstillingen i den første kampen. Men han var der, ga jernet og ble godt mottatt. Men nå er det kjørt. Oppførselen hans er respektløs mot fansen, sier han til Dagbladet.

Tøff linje
Liverpool krever angivelig rundt 250 millioner kroner for å gi slipp på sin midtbaneterrier, mens Barcelona så langt bare har vært villig til å gi halvparten. Katalanerne mottok for øvrig 28 millioner pund - ca. 280 milloner kroner - av Manchester City for Yaya Toure.

Så sent som i dag sier manager Roy Hodgson at Mascherano blir værende på Merseyside inntil det kommer et bud som står i stil til Liverpools verdivurdering.

Alsaker mener Hodgson har lagt seg på ei tøff linje som forplikter.

- Hodgson har vært klar på dette, og da går jeg ut fra at han står for det. Om prisen faller fordi Mascherano nekter å spille mister Hodgson ansikt. Det er en krevende øvelse han er i gang med, men han har håndtert mange ting bra så langt, sier han.

Utkjempet
Det har imidlertid ikke gjenspeilet seg på banen foreløpig, der Liverpool etter gårsdagens 0-3-tap på City of Manchester Stadium har fått sin dårligste sesongstart på sju år.

Torbjørn Flatin er redaktør av Kopite, det norske supporterbladet til Liverpool. Han tar seks til åtte turer til England hver sesong, ser opptil 20 Liverpool-kamper i den perioden og satt også ringside på Eastlands i går.

Han mener Mascherano var delaktig i tapet selv om han ikke spilte.

- Sviktet han fansen?

FØLGER LIVERPOOL TETT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FØLGER LIVERPOOL TETT: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Jeg synes det, jeg sitter med en følelse av at Mascherano må ta sin del av skylda for at det gikk som det gjorde i går. Det er ikke akseptabelt (å oppføre seg slik). Men det er litt som Roy Hodgson sier, at det er sånn som skjer i dagens fotball. Det kommer klubber inn og skaper tanker oppi hodet på folk, sier han til Dagbladet.

Han synes det så ut som om City-spillerne ville mer enn de i helrødt i går kveld.

- Det var veldig skuffende, selv om det ikke ikke er overraskende at City har bedre spillere enn oss i år. Innerst inne var jeg klar over det, men jeg trodde vi hadde minst et like godt lag. Vi burde fightet mer og gitt dem mer match. Vi tapte og ble tildels utkjempet.

Liverpool-redaktøren mener likevel at manager Hodgson gjorde en taktisk brøler i går.

- Jeg føler at Hodgson bommet på taktikken, når City kjørte tre sentralt på midten. Liverpool hadde 4-4-2 og fikk aldri tak i midtbanen. City skapte ikke voldsomt mye sjanser, men hadde god kontroll, sier Flatin.

Tøft program
Ett poeng på to kamper er fasiten for Liverpool for øyeblikket. Det holder ikke, selv om de har møtt opplagte topp fire-kandidater.

Øyvind Alsaker minner om at det ikke er nytt at Liverpool starter litt tregt. Men gjør seg sine refleksjoner:

- Det store spørsmålet er om gårsdagen viser at stallen er for tynn og at laget er for svakt. Er det bare Reina, Gerrard, Torres og et par til som holder topp standard? I går var det litt sånn at Liverpool kunne fått en redusering og ting kunne sett helt annerledes ut. Etter to kamper er det umulig å si noe sikkert, men man kan stille noen spørsmål, sier Alsaker.

Til helga venter høyst overkommelig motstand i West Bromwich hjemme på Anfield. Deretter står Birmingham for tur på bortebane, før stormatchen på Old Trafford 26. september.

- Liverpool har fått et tøft program. De møter Arsenal, City, United, Everton og Chelsea i løpet av de første 11 kampene. Det er lite gunstig, særlig med ny manager og usikkerhet i forhold til eierskapet. Klubben er litt på vent, og hadde trengt en enklere åpning. De bør nesten vinne hjemme mot West Brom og borte mot Birmingham før Old Trafford for å ikke havne i bakevja. Presset på laget økte i hvert fall etter gårsdagen, sier Alsaker.

- Ser du alarmerende tendenser?

ROPTE PÅ RAFA: Rop på Rafael Benitez ble hørt på tribunen i går, men Kopite-redaktør Torbjørn Flatin sier de kom fra City-fansen. Foto:  AFP PHOTO OLIVIER MORIN
ROPTE PÅ RAFA: Rop på Rafael Benitez ble hørt på tribunen i går, men Kopite-redaktør Torbjørn Flatin sier de kom fra City-fansen. Foto: AFP PHOTO OLIVIER MORIN Vis mer

- Liverpool er et lag uten venstreback. Det er lite gunstig å bruke Agger der, han er kanskje den beste midtstopperen vi har. Jeg synes ikke Jovanovic ser ut som noen forsterkning heller, og jeg ser ikke Lucas som noen Mascherano. Hjemmekampen mot Arsenal var heller ikke god, det var riktignok mye guts og trøkk, men 1. omgang var ganske svak. Konklusjonen blir at det haster å få inn eiere og tre poeng.

Ropte på Rafa
Verken Alsaker eller Flatin avskriver håpet om topp fire-plass basert på det som har skjedd i de to første serierundene.

- Målet må være topp 4. Det synes jeg fortsatt, selv om det ikke har vært noen god start. Jeg føler vel at det er Chelsea, City og United som er favorittene til å kjempe om gullet, og så er Arsenal, Tottenham outsidere - og du kan ta med Liverpool der, mener Flatin.

En rask avklaring av Mascherano-saken vil i så måte være en fordel.

- Det er en uke igjen av transfervinduet, og Hodgson kan få inn penger fra et Mascherano-salg. Vi får håpe han bruker dem godt. Liverpool må være sterke nå, ikke bare dikteres av Barcelona. Samtidig er det ikke bra å beholde en spiller som vil bort. Det er en balansegang her, sier Flatin.

PS! Etter kampen gikk det rykter om at Liverpool-fansen hadde ropt på eks-sjefen Rafa Benitez.

- Det var City-fansen som gjorde det, de som sto ved siden av Liverpool-fansen. Jeg kan nesten garantere at det var City-fansen. De skrek også 'Made in USA', for å gni det inn, sier Flatin.

-KREVENDE ØVELSE: Alsaker mener Roy Hodgson taper ansikt om Mascherano likevel selges til godt under prisforlangende. Foto: REUTERS/Phil Noble
-KREVENDE ØVELSE: Alsaker mener Roy Hodgson taper ansikt om Mascherano likevel selges til godt under prisforlangende. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer