INGEN OSLO-TUR LIKEVEL: Det var nok flere i Kjernen som allerede hadde satt av cupfinalehelga 12. - 14. november før gårsdagens semifinale mot Follo. Nå må eventuelle bestillinger kanselleres. 
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
INGEN OSLO-TUR LIKEVEL: Det var nok flere i Kjernen som allerede hadde satt av cupfinalehelga 12. - 14. november før gårsdagens semifinale mot Follo. Nå må eventuelle bestillinger kanselleres. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Respektløst mot supporterne

Kjernen føler seg snytt av tafatte Rosenborg.

||| (Dagbladet): De nærmeste dagene kommer det trolig til å renne inn en god del avbestillinger av hotellrom i Oslo i cupfinalehelga, mange av dem fra Trondheim.

For det blir ingen trønderinvasjon i hovedstaden i år heller.

Seiersvante Rosenborg-supportere måtte klype seg i armen da lille Follo torpederte cupfinalehelga deres - og dagen derpå har tungsinnet lagt seg over Trondheim.

Supportergruppa Kjernen mistenker klubben og spillerne for å ha innkassert cupfinalen på forhånd.

- Jeg trodde ikke dette kom til å skje, men det var noe jeg fryktet. Det virket nesten for lett å komme til cupfinalen, det var nesten for klart at vi bare kunne dra og hente pokalen. Det tror jeg dessverre de på Brakka tenkte også. Jeg tipper de hadde bestilt fly og hotell. De skulle bare dra ned til Ski og gjøre unna transportetappen, sier talsmann Andreas Johansen til Dagbladet.

Nils Arne Eggen og Rade Prica var blant RBK'erne som i går kveld ba supporterne om unnskyldning.

- På vegne av meg selv, spillerne og alle sammen vil jeg si at vi legger oss flate og ber om unnskyldning til alle trøndere og rosenborgere. Vi hadde en alle tiders mulighet til å få en trøndersk cupfest, men vi skuslet den bort, sier Eggen til klubbens hjemmeside.

Unnskyldningen er ikke mye verdt for Kjernen-talsmannen.

- Det er greit at de tenker på oss nå etterpå, men i dag betyr det ikke all verden. De har igjen seks kamper i serien, og fem i europacupen denne høsten. Der har de en mulighet til å vise at de virkelig mener det.

Det var satt av rundt 300 billetter til Kjernen i går, som forsvant raskt. Johansen hadde ikke selv tatt turen til Ski, men sier han raskt fikk bange anelser da han så mangelen på innsats og presisjon.

- Det er trist at de tar så lett på det. Det grenser til respektløst mot supporterne, de som følger laget i tykt og tynt. En cupfinale var noe vi virkelig hade sett fram til. Det er kanskje stygt sagt, men supporterne ønsket det nok mer enn spillerne. Det så virkelig sånn ut.

- Tror du denne nedturen kan gi negative ringvirkninger for RBK i serieinnspurten?

- Forhåpentligvis går det andre veien, at det går en liten faen i spillerne og ledelsen. Jeg tror og håper at det blir enda verre å være Strømsgodset og Vålerenga de neste par ukene.

- Holder dere med Follo i cupfinalen nå?

- Hvem som vinner er helt irrelevant. Nå ser jeg fram til hockeykamp med Rosenborg. Det er ikke alltid de vinner, men de gir i hvert fall alltid sitt beste.

KONTRASTER: Mens en utslått Mushaga Bakenga har satt seg på rumpa, danser Follo-spillerne seiersdans. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KONTRASTER: Mens en utslått Mushaga Bakenga har satt seg på rumpa, danser Follo-spillerne seiersdans. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer