IKKE I USA:  Oscar Landa blir ikke noe syn du kan forvente å se i USA under årets VM. Foto: Coop-Øster Hus.
IKKE I USA: Oscar Landa blir ikke noe syn du kan forvente å se i USA under årets VM. Foto: Coop-Øster Hus.Vis mer

- Respektløst og gjort på en uprofesjonell måte

Norsk syklist svært skuffet etter VM-vraking.

(procycling.no): Oscar Landa har hatt en god sesong for Coop-Øster Hus, hvor han blant annet har tatt sin første seier i GP Viborg. Noen tur til Richmond og VM blir det imidlertid ikke for 22-åringen, etter at det ble klart at han ikke var blant de seks som ble uttatt til guttenes U23-fellesstart.

- Helt ærlig, det kom som et sjokk. Det hadde jeg ikke forventet. Jeg hadde tenkt at det var helt åpenbart at jeg skulle på det laget, forteller Landa til procycling.no.

På laget kom istedenfor Daniel Hoelgaard, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard, Anders Skaarseth, Truls Engen Korsæth og Fridtjof Røinås. Landa ønsker ikke å si noe om hvilke(n) rytter(e) han burde vært foran, men er klar på at han er en mann som hadde passet alle scenarioer.

- Jeg mener selv at jeg kunne bidratt med de ville at jeg skulle bidratt med.
 
- I en løype som det her, har jeg vist at jeg har kapasitet til å være med helt inn, det har jeg vist i hele år ved flere forskjellige tilfeller.

Føler seg overkjørt
Siddisen har bare syklet EM for landslaget denne sesongen, hvor han var beste nordmann med sin ellevteplass, men er nærmere sjokkert over hvordan uttaket ble gjort.

- Det er kanskje det som er det verste, at jeg ikke har hørt ett eneste ord. At jeg ikke får vite det før det er offentlig. Det synes jeg er utrolig uprofesjonelt. I en idrett som krever så mye, og hvor jeg ofrer så mye før å prøve og være med på dette laget. At jeg da blir overkjørt på denne måten synes jeg er respektløst og gjort på en uprofesjonell måte, mener 22-åringen.

Landa beskriver VM i USA som en drøm han har i tre år. Derfor var også Coop-Øster Hus-rytteren svært skuffet da han snakket med procycling.no.

22-åringen har ved flere tilfeller denne sesongen bevist at han er blant de raskeste avslutterne i Norge, og var bare 200 meter fra å holde unna sammen med VM-klare Vegard Stake Laengen på åpningsetappen av Tour of Norway.

- Passer meg som hånd i hanske
Fellesstarten i Richmond er også Landas siste sjanse til å vise seg fram på U23-nivå, en klasse han vil være for gammel for neste sesong, noe som gjør vrakingen ekstra bitter for rogalendingen.

- Det er utrolig stor mulighet, og mange som har øynene oppe for det løpet.
 
- Når det er et løp som i mine øyne passer meg som hånd i hanske, og ikke få muligheten til å vise hva jeg er god for der... Det svir skikkelig, det gjør det, avslutter Landa.

PS! Sportssjef Hans Falk og landslagssjef Stig Kristiansen i Norges Cykleforbund har ikke besvart noen av procycling.nos henvendelser i kveld.

Kristiansen sa følgende onsdag formiddag, om U23-uttaket.

- Det har vært flere om beinet der. Oscar Landa har vært vurdert. Han kjørte bra i EM. Det hadde i så fall blitt en mann ekstra på Daniel Hoelgaards territorium. Med en gang du tar ut flere, vanner du ut kjørestyrken i laget og det forsøker jeg å unngå. En av mine fanesaker er å maksimere sjansene for resultater. Da må jeg plukke riktige spydspisser, og det har jeg lyktes med tidligere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.