- Respektløst

Stina Nilssons avgjørelse om å bytte fra langrenn til skiskyting slår ned som ei bombe i Sverige. Ekspert kaller norsk reaksjon for respektløs.

NY SATSING: På Instagram forklarer Stina Nilsson om hvorfor hun går fra å være langrennsløper til å bli skiskytter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen så den komme: At Stina Nilsson (26) skal bytte fra langrenn til skiskyting. Overgangen skaper overskrifter i Sverige i dag.

- Slik holdt Stina sin nye satsing på skiskyting hemmelig, skriver Expressen.

- Hun var lei av forbundet, rapporterer Aftonbladet.

Også Ski-Norge er forbauset:

- Det dummeste jeg har hørt. Jeg trodde hun var en fornuftig jente, sier Ole Morten Iversen, trener for det norske kvinnelandslaget. Uttalelsen får Expressens langrennsekspert, Tomas Pettersson, til å reagere:

- Det er selvfølgelig bare respektløst av Iversen. Om Stina Nilsson vil bytte sport, så er det hennes egen sak, sier Pettersson.

EKSPERT: Tomas Pettersson, kommentator i Expressen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EKSPERT: Tomas Pettersson, kommentator i Expressen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Ja, vi langrennsnerder kan beklage det. Vi kan sørge over at vi aldri får se Nilsson fly ifra på nok et oppløp i sprint. Vi kan føle et visst vemod over at en av verdens aller beste sprintere aldri vant et individuelt VM-gull. Men å dømme Stina Nilssons avgjørelse? Nei, det skal vi ikke.

Pettersson fortsetter:

- Hvis dette er utfordringen 26-åringen føler at hun trenger for å satse videre på eliteidrett, så er det noe vi bare skal akseptere. Hvordan det kommer til å gå? Ingen anelse.

Til Expressen forteller Nilsson at hun har ventet med å gå ut med nyheten på grunn av den pågående situasjonen rundt coronaviruset. Men nå følte hun for å spre litt energi:

- Jeg har ikke sagt det høyt, men jeg hadde tenkt til å bytte til skiskyting etter OL i 2022. Jeg synes skiskyting ser utrolig morsomt ut, og jeg vil virkelig prøve dette.

SINT: Frank Johnsen fra Trondheim tok et oppgjør med alle i Trondheim som ikke tar coronasituasjonen på alvor. Video: Frank Johnsen Vis mer

- Hvorfor blir det nå og ikke etter OL i 2022?

- Jeg gikk glipp av slutten på denne sesongen på grunn av skader. Det gjorde at jeg fikk en luke og kunne teste det ut (skiskyting). Når jeg testet det, og merket hvor kult det var, da ville jeg ta vare på den nysgjerrigheten jeg har nå. Den er kanskje ikke der i 2022. Jeg ville aldri tilgitt meg selv hvis jeg ikke testet ut dette.

Ifølge opplysninger til Aftonbladet var Nilsson blitt lei av turbulensen innenfor skiforbundet og landslagets opplegg.

AVLYSER: Canada har besluttet å ikke sende sine utøvere til Tokyo i juli 2020 på grunn av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har vært et turbulent år, og det har kanskje gjort beslutningen lettere, sier Nilsson. Ifølge Aftonbladet skal misnøyen gå på treningsopplegget.

- Det har absolutt vært et turbulent år. Men det er gleden som har styrt meg mot skiskytingen, ikke misnøye som har fått meg til dra, erklærer hun.

Den norske konkurrenten Maiken Caspersen Falla ønsker Nilsson lykke til:

- Det er et tøft valg Stina har gjort, men også litt kult. Hun gjør jo det som er riktig for henne.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer