Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dimitar Berbatov:

- Respektløst

Tidligere Manchester United-spiller Dimitar Berbatov langer ut mot kritikerne av Ole Gunnar Solskjær.

RESPEKTLØST: Dimitar Berbatov mener det er respektløst å se på Ole Gunnar Solskjær som en «overgangsfigur» i manager-rollen på Old Trafford. Foto: Magi Haroun/Shutterstock
RESPEKTLØST: Dimitar Berbatov mener det er respektløst å se på Ole Gunnar Solskjær som en «overgangsfigur» i manager-rollen på Old Trafford. Foto: Magi Haroun/Shutterstock Vis mer

Etter nesten ett og et halvt år som Manchester United-manager er det fortsatt enkelte supportere som ser på Ole Gunnar Solskjær som en midlertidig løsning på Drømmenes Teater.

Særlig under de svakere periodene har kritikerne tatt til orde for at nordmannen bare er en «sete-varmer» på Old Trafford. Like før Manchester United starter opp igjen sesongen på fredag langer tidligere United-spiss Dimitar Berbatov ut mot de kritiske røstene.

- Han bør ikke bli sett på som en «overgangsfigur» lenger, det er respektløst. Det gir ham null respekt for hva han gjør i sin posisjon, sier bulgareren i et intervju med bettingselskapet Betfair, gjengitt av Daily Express.

Muligheter for Champions League

Berbatov legger til:

- Jeg tror styret og menneskene som tar avgjørelsene har tillit til Solskjær, alle kan se det, og det er det viktigste.

FORSVARER: Tidligere United-spiss Dimitar Berbatov bidro ikke mye som forsvarer i sin tid hos de røde djevlene, men nå tar han Ole Gunnar Solskjær i forsvar. Foto: REUTERS/David Klein
FORSVARER: Tidligere United-spiss Dimitar Berbatov bidro ikke mye som forsvarer i sin tid hos de røde djevlene, men nå tar han Ole Gunnar Solskjær i forsvar. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer

Manchester United ligger på femteplass før fredagens viktige kamp mot Tottenham. Kampen spilles 21.15 fredag kveld. Begge lagene kjemper om den siste Champions League-plassen og United er bare tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

Berbatov tror en Champions League-plass vil føre til at bedre spillere vil komme til United denne sommeren, og potensielt enda viktigere for Solskjær: Bulgareren håper den norske manageren får full støtte fra United-hierarkiet hvis han ender topp fire.

- Det vil gi selvtillit til manageren. Vi vet at han blir kritisert, satt under press og folk spekulerer konstant om rollen hans, men det (topp fire red.anm.) vil sementere jobben hans, sier den tidligere United-spissen.

- På dypt vann

På motsatt banehalvdel i sesong-comebacket venter Solskjærs forgjenger José Mourinho. Portugiseren opplevde noe suksess på Old Trafford, men kom på kant med spillerne og ble erstattet av nordmannen like før jul i 2018.

Spurs-sjefen skal ifølge The Athletic ha sagt til folk at Ole Gunnar Solskjær (47) muligens er på dypt vann som United-manager.

Samtidig får nordmannen mye støtte fra tidligere lagkamerater og United-profiler. I en Instagram-live med CNNs Amanda Davies nylig forteller Peter Schmeichel at Solskjær har overgått hans forventninger.

- Jeg mener han har gjort en strålende jobb. Han har overgått alle mine forventninger om hva som kunne bli gjort på realtivt kort tid. Han har tatt over seks år av for mange ulike retninger. Han har tatt over spillere som var der under Sir Alex, David Moyes, Louis Van Gaal og Mourinho, sier dansken, som voktet buret for United fra 1991 til 1999, til CNN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!