Daniel André Tand vekkes fra koma:

- Responderer godt

Det er gode nyheter om Daniel André Tande (27). Han ligger fortsatt i kunstig koma på sykehuset i Ljubljana, men skal gradvis vekkes lørdag.

FALL: Daniel André Tande ble lagt i kunstig koma etter et stygt fall torsdag, nå skal han vekkes. Video: NRK / NTB. Reporter: Agusta Magnusdottir. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Alt går som planlagt. Totalsituasjonen som innebærer stabile kroppsfunksjoner, god respons på behandling og tilfredsstillende nye undersøkelser i går kveld, gjør at det ligger godt til rette for gradvis vekking i dag, sier hopplandslagets laglege Guri Ranum Ekås i en pressemelding lørdag morgen.

Dagbladet har vært i kontakt med sportssjef Clas Brede Bråthen lørdag morgen. Han forteller at han har reist til sykehuset i Ljubljana, for å være med Tande når han våkner.

Skrekkfall

Tande brakk kragebeinet og fikk en punktert lunge i et stygt fall under prøveomgangen i skiflygningsbakken i Planica torsdag, og ble lagt i kunstig koma på sykehuset i Ljubljana.

27-åringen vippet over på vei over kulen og slo hardt i bakken før han ruller nedover unnarennet.

DOBBELHOPP: Richard Haukedal og Halvor Egner Granerud i skiforbundets toppidrettsgruppe vile gjøre noe litt annerledes på trening. Video: Facebook/Hopplandslaget Vis mer

Konkurransene i Planica ble gjennomført både torsdag og fredag. Uten at noen norske greide å blande seg inn i toppen.

Lørdag morgen er det lagkonkurranse i monsterbakken.

Preget norsk gjeng

Hoppsjef Bråthen så fallet direkte, og sier at han er preget:

- Det er et dramatisk fall, og det er sånne ting vi ikke liker å se. Dessverre så fikk vi se det i dag. Det er alltid vondt når folk du er glad i blir skadet. Da går det inn på oss, men vi må først og fremst sørge for å gjøre situasjonen så bra som mulig for han det dreier seg om. Vi føler oss godt ivaretatt.

Den norske treneren Alexander Stöckl vurderte lenge om de norske hopperne skulle droppe rennet torsdag.

- Jeg ser at alle er preget. Det er først og fremst utøverne som bestemmer, uttalte han til NRK før rennet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer