Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Restaurantfestival i Oslo: Gourmetmat til 250 kroner

De neste to ukene er det billig å spise godt i hovedstaden.

Det er bare å finne fram luksusdyret i deg. De neste ukene er det restaurantfestival i Oslo.

For andre året på rad slår restaurantene til med to retter for 250 kroner, noen også med tre retter og champagne for en hundrelapp til.

Og nå snakker vi ikke om den lokale kroa på hjørnet, men om Onda Sea, Oro, Eik Annen Etage, altså steder de fleste av oss ellers ikke går på fryktelig ofte.

Se hva Robinson & Fredag synes om de ulike restaurantene i Restaurantguiden.

Fra 8. til 28. februar kan du prøve ut mat fra ulike verdenshjørner eller bare gå «upmarket» på europeisk mat.

Cargo på Sørenga byr på pizza og ostekake, Brazzeria i Østbanehallen på rødvinsbresert ostekjake, Vognmand Nilsen på skrei, steinbit eller gårdskyllingbryst.

Småhemmelig Festivalen markedsføres ikke massivt og det hjelper lite å gå på hjemmesiden til restaurantene for å reservere tilbudet.

Bord kan bare bookes gjennom appen eller hjemmesiden til Bookatable, et internasjonalt nettsted for restaurantbookinger. Selskapets hovedkontor ligger i London, med lokale kontorer blant annet i Hamburg og Stockholm.

Blantt spisestedene som er med i årets restaurantfestival er Den glade gris, Vognmand Nilsen, Xich Lo og Madu. BAR Tjuvholmen og
BAR Vulkan er også med.

Stikkprøver Dagbladet har gjort viser at bordene allerede før festivalstart begynnes å bli fylt opp, særlig på de dyrere stedene.

Michelin, White Guide og Tripadvisor: Slik vurderer de restaurantene

Valentinsdagen Om du går i tanker om en romantisk aften 14.februar, bør du nok bestille nå. Den datoen blir det folksomt. Morsdag faller i år på samme dag som Valentinsdagen.

Enkelte av restaurantene har egne valentinsmenyer. Du finner dem under hver restaurant om du laster ned appen. Skulle du ikke få bord akkurat den dagen, finnes en rekke andre dager å spise godt på.

Ifølge Bookatable ble fjorårets arrangement en suksess.

MODERNE EUROPEISK: Vognmand Nilsen serverer mat fra kontinentet i moderne lokaler på Grønland i Oslo. Arkivfoto: INGAR STORFJELL
MODERNE EUROPEISK: Vognmand Nilsen serverer mat fra kontinentet i moderne lokaler på Grønland i Oslo. Arkivfoto: INGAR STORFJELL Vis mer

- Flere samlet hele vennegjengen og gikk ut for å spise sammen. Og for unge voksne ble det plutselig overkommelig å ta med foreldrene ut for å spise på de litt finere restaurantene Oslo, sier Jonas Carlén, Commercial Director hos Bookatable i en pressemelding.

Et av målene med Oslo Restaurantfest er å la publikum bli kjent med nye spisesteder.

-Dette var en av årsakene til at vi ønsket å arrangere dette igjen, sier Carlen.

Også familier og vennegjenger vil være godt synlige i bybildet de neste ukene.

Les også: Sitter du ved dette bordet, er du på Europas billigste Michelin-restaurant

Mange muligheter Fikk du ikke bord på stedet du drømte om? Eller har du litt lite penger akkurat nå?

Det venter alltid noe godt for dem som er tålmodig. Andre byer har sine festivaler, det er bare å følge med på nettet.

Og snart kommer overskuddsmat-tjenesten Too Good to Go til Norge. Den sørger for å finne kunder til restaurantmat som ikke er solgt i løpet av dagen. Med appen finner du et måltid som frister og betaler på nettet.

Så er det bare å stikke innom og hente lekker restaurantmat Pris? 20-40 kroner.

EKSOTISK: På Xich Lo på Eger får du vietnamesisk mat med fransk finesse. Arkivfoto
EKSOTISK: På Xich Lo på Eger får du vietnamesisk mat med fransk finesse. Arkivfoto Vis mer