- Resultatene fra junior-VM blir lagt veldig merke til

Kun Aamodt og Kjus har prestert bedre tidligere.

GULLGUTTER: Lasse Kjus (t.v) og Kjetil Andre Aamodt kan vise til bedre resultater enn årets utøvere på junior-nivå. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
GULLGUTTER: Lasse Kjus (t.v) og Kjetil Andre Aamodt kan vise til bedre resultater enn årets utøvere på junior-nivå. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- Resultatene fra junior-VM blir lagt veldig merke til, og dette er stor stas for oss. Etter det jeg har fått tilbakemeldinger om har vi aldri før har prestert bedre, sier en stolt sportssjef Claus J. Ryste til skiforbundet.no.

Sportssjefen var ikke helt oppdatert da han sa dette, for i 1990 klarte Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus alene å sikre Norge fire gull, fire sølv og to bronsemedaljer, men årets innsats i junior-VM er en av de aller beste. Det hersker det ingen tvil om.

Ragnhild Mowinckel, som vant gullet i kvinnenes super G, noe som gjorde at hun også gikk til topps i kombinasjonen. Det gjorde henne til VM-dronning i italienske Roccaraso.

Henrik Kristoffersen klarte sølvet i mennenes kombinasjon, som ble avgjort på avslutningsdagen fredag. Det ble ikke kåret utformester for kvinner i VM i år. Tåke og dårlig vær stoppet den konkurransen både torsdag og fredag.

Norge beste nasjon Norge ble klart beste nasjon, noe som lover det beste for årene som kommer.

KUN DISSE HAR VÆRT BEDRE PÅ JUNIOR-NIVÅ: En ung Lasse Kjus og en ung Kjetil Andre Aamodt skaffet Norge fire gull i 1990.
Foto: Calle Tørnstrøm/NTB/SCANPIX
KUN DISSE HAR VÆRT BEDRE PÅ JUNIOR-NIVÅ: En ung Lasse Kjus og en ung Kjetil Andre Aamodt skaffet Norge fire gull i 1990. Foto: Calle Tørnstrøm/NTB/SCANPIX Vis mer

- Det som er så unikt er at åtte forskjellige utøvere, fire gutter og fire jenter, har topp 10-plasseringer i mesterskapet. Dette viser at fremtiden ser lys ut, og at mulighetene er store. Gode resultater kommer alltid etter hard jobbing over lang tid. Dette er uansett artig å være med på. Yngre utøvere er på vei opp, og det er ekstra gledelig at det gjelder både på gutte- og jentesiden.

De norske gullvinnerne Ragnhild Mowinckel, Annie Winquist og Henrik Kristoffersen er også kvalifisert for verdenscupfinalen i østerrikske Schladming i neste uke.

(NTB)