Manchester United i fritt fall

Resultatene preger Solskjær

Manchester Uniteds elendige resultater den siste måneden plager Ole Gunnar Solskjær. Du ser det i ansiktet hans.

HAR VÆRT MER FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær så sånn ut da Manchester United ble herjet med av Manchester City. Han innrømmer problemene og tar utfordringen det er å få laget på rett kjøl. Han har en sommer og høst på seg til å stable på beina et lag å tro på med tanke på framtida. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR VÆRT MER FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær så sånn ut da Manchester United ble herjet med av Manchester City. Han innrømmer problemene og tar utfordringen det er å få laget på rett kjøl. Han har en sommer og høst på seg til å stable på beina et lag å tro på med tanke på framtida. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

HAN VIKER IKKE, han tar det på hakespissen, men du leser det av uttrykket og kroppsspråket hans. Ole Gunnar Solskjær er ikke den samme selvsikre, oppstemte og overstrømmende manageren han var for en måned siden.

Borte er flyten.

Borte er resultatene.

Borte er beundringen og de positive tilbakemeldingene.

DA OLE GUNNAR SOLSKJÆR kom til Old Trafford, trykket på de riktige knappene og løftet havarerte Manchester United tilbake i kampen om en topp fire plassering i Premier League, gikk alt på skinner på Old Trafford. Den tiden er over.

Nå er laget tilbake der det var da José Mourinho fikk sparken.

Uten spill og plan mot etablert forsvar.

Skremmende sjanseløse mot de beste.

JOSÉ MOURINHOS SISTE kamp med Manchester United endte 1-3 på Anfield. United ble rundspilt. På veien tilbake som en troverdig topp fire kandidat vant laget borte mot Tottenham, Arsenal, Chelsea og Paris Saint-Germain i de tre turneringene laget ennå var en del av.

Det var Ole Gunnar Solskjærs vikarierende høytidsdager i klubben.

Så kom ansettelsen.

Og nedturen.

28. MARS SKREV Ole Gunnar Solskjær navnet sitt på kontrakten som binder ham til Manchester United de tre neste sesongene. Siden det har laget to seirer og fem tap. De tre siste har endt uten scoringer - 0-3 Barcelona, 0-4 Everton og 0-2 Manchester City.

Selv når Manchester United tar seg sammen, løper og prøver er ikke laget i nærheten av de beste.

Ole Gunnar Solskjær ser det.

Det står skrevet i ansiktet hans.

GODE OG SOLIDE fotballag tåler en trøkk. De skjøre gjør det ikke. Manchester United er per dato et skjørt fotballag. Det skal ingenting til for å knekke dem. Og det handler ikke om at laget ikke løper, jobber og prøver selv om det var tilfellet på Goodison Park (0-4 Everton), det handler om at Manchester United er milveis bak de beste.

25 poeng og 54 scoringer bak Manchester City på toppen av Premier League med tre kamper igjen.

24 poeng og 46 scoringer bak andrelaget Liverpool.

I FJOR VAR Manchester United 19 poeng og 39 mål bak naboen City ved sesongslutt. De var seks poeng foran Liverpool. Siden det har Pep Guardiolas menn holdt nivået der de styrer mot et nytt seriegull. Liverpool har tatt et gigantisk steg. Mens United, selv om de vinner de tre siste kampene og ender på 73 poeng er blitt dårligere enn forrige sesong (81 poeng).

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS offensive og positive tilnærming kontret Manchester United tilbake i kampen om en topp fire plassering i Premier League. United sto gjerne igjen med to eller tre spillere for å ha kontringspunkter høyt i banen, selv borte mot Tottenham. Arsenal og Chelsea. Nå, etter at de andre har sett og lært, tar motstanderne ut offensive markeringer som motgift. Og uten sitt fremste våpen, som også er det eneste våpenet, er Manchester United sjanseløse.

Laget har ikke spill mot etablert forsvar.

Når Manchester United knebles i overgangsfasen er det ingenting igjen.

Som om ferdighetene ikke er der.

Som om trygghet, kreativitet og fantasi med ball er en for stor øvelse.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR ser selvfølgelig det. Og vi ser det i ansiktet hans. Først forundringen da det begynte å gå i stå. Så fortvilelsen da det virkelig gikk opp for han hvor stor avstanden er fram til det nivået Manchester United mener de hører hjemme. Pluss det faktum at han må være sjokkert over å se hvor fort den ene spilleren etter den andre ramler sammen under motgang.

Uttrykket hans etter Manchester Citys 2-0 scoring onsdag kveld fortalte alt om det.

Selv om det fortsatt var en halvtime fotball igjen så du at han visste han hadde tapt.

MÅL PREGER FOTBALLKAMPER, heter det. Og resultater preger managere. Ole Gunnar Solskjær er blitt veldig mye eldre på en måned. Han ser sliten ut, dratt, du ser at han plages av motgangen. Og kanskje også tankene om hva han må gjøre for å snu Manchester United rundt i løpet av sommeren.

Det er der jobben ligger nå.

Skal Ole Gunnar Solskjær få Manchester United på kjøl må han være brutal, nådeløs, kynisk og forretningsmessig når det kommer til avgjørelsene om hvem som skal ut, og hvem som skal være med videre.

Uavhengig av navn.

Uavhengig av status.