Resultatet av Johaugs aktive flaskebruk blir «ufrivillig komikk»

- Den er ikke åpnet engang.

PRODUKTPLASSERING: Therese Johaug jubler etter seier på Beitostølen, men det er ikke et trofé hun fornøyd hever over hodet. Det er en flaske fra en sponsor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PRODUKTPLASSERING: Therese Johaug jubler etter seier på Beitostølen, men det er ikke et trofé hun fornøyd hever over hodet. Det er en flaske fra en sponsor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at sponsorer er en nødvendighet for at  idretten skal kunne overleve, men noen ganger blir det litt i overkant tydelig at det er kommersielle aktører som står bak våre største idrettsstjerner.

Et godt eksempel er Therese Johaugs veldig aktive bruk av en vannflaske under løpene på Beitostølen for litt over en uke siden. Saken ble også omtalt i dagens Aftenposten.

- Ikke åpnet Etter løpet, både på seierspallen og under intervjuet med NRK, ble vannflasken fra «Isklar» aktivt brukt.

På podiet ble den hevet nærmest som et trofé, og under intervjuet med Ida Nysæther Rasch drakk Johaug så fort muligheten bød seg. Selvsagt skal idrettsutøvere være påpasselige med å få i seg tilstrekkelig med væske, men når krysser man grensen over i det komiske?

Rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, peker på at ved produktplassering skal det aktuelle varemerket passe naturlig inn i sammenhengen. Mottakeren skal se det, men ikke tenke over det. Så er ikke tilfellet her.

- At en idrettsutøver drikker vann er helt naturlig, og det er også en veldig naturlig motytelse for de pengene skiforbundet mottar. Men når hun tar flasken opp og ned som hun gjør, ser det veldig rart ut. Flasken er jo ikke åpnet engang, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.