I HARDT VÆR: Arsenal-manager Arsene Wenger gikk rett i garderoben etter tapet for bayern München. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Arsenal-manager Arsene Wenger gikk rett i garderoben etter tapet for bayern München. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB scanpixVis mer

- Resultatet har ingenting å gjøre med manageren

Wenger gikk rett i garderoben uten å takke Bayern-manager for kampen.

(Dagbladet): Arsenal - Bayern München 1-3 (0-2)

Mario Mandzukic var noe heldig da han kom først på innlegget til Phillip Lahm kvarteret før slutt. Ballen gikk i en merkelig bue opp i lufta og inn i nettmaskene. Om Mandzukic var heldig, så gjaldt ikke det for kollektivet til Bayern München, som viste seg som det klart sterkeste laget i kveld.

0-1: Kroos hamrer inn ledelsen. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix
0-1: Kroos hamrer inn ledelsen. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix Vis mer

Tv-bildene viste en slagen Wenger rett etter situasjonen som førte til 1-3, og franskmannen vet at det blir en veldig tøff oppgave å dra til Tyskland med utgangspunktet laget har etter kampen i kveld. Ifølge BBC gikk manageren rett inn i garderoben etter kampen, uten å ta Bayern-manager Jupp Heynckes i hånda.

- Det har ingenting å gjøre med manageren. Han plasserer oss på banen, så er det opp til oss å prestere. Spillerne må ta ansvar, manageren har vært her i 16 år og han har gjort en god jobb. Det er alltid en mulighet for at vi kan snu dette. Vi trenger tre mål og vi har spillerne som kan gjøre det, så vi må bare vente og se, sier Wilshere til BBC.

0-2: Müller pirker inn en scoring. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix
0-2: Müller pirker inn en scoring. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix Vis mer

Lukas Podolski ga Arsenal et ørlite håp da han utnyttet at en feilplassert Manuel Neuer kom stormende ut på en corner. Podolski kunne enkelt sette pannebrasken til, og stanget inn reduseringen. Svakt keeperspill av Neuer som ikke var i nærheten av ballen.

Like etterpå kastet Wenger innpå Olivier Giroud i håp om en utlikning, og trekket kunne fort ha betalt seg direkte. På sin første touch i kampen hamret spissen ballen mot mål fra seks meter, men ballen gikk rett på Neuer i Bayern-buret. Nærmere kom aldri Arsenal.

- La oss ikke skjule sannheten, det vil bli veldig vanskelig å gå videre. Vi skal forsøke å gjøre det umulige mulig, sier Wenger til Sky Sports.

To lag med ulik form Kveldens duellanter hadde en helt forskjellig tilnærming til kveldens åttedelsfinale. Mens Arsenal på sin side tapte hjemme for førstedivisjonslaget Blackburn i FA-cupen, har det vært vært en annerledes oppladning for Bayern München.

1-2: Podolski får stå helt alene. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB scanpix
1-2: Podolski får stå helt alene. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB scanpix Vis mer

Det tyske storlaget leder hjemlig liga med hele 15 poeng ned til andreplassen, og hadde ikke tapt på 23 kamper i alle turneringer. I tillegg var det verdt å merke seg at laget ikke har sluppet inn mål i 2013 (10 kamper).

Arsenal startet kampen friskest, og kom seg til noen halvsjanser tidlig i kampen. Likevel var det Bayern München som tok ledelsen allerede etter syv minutter. Toni Kroos fikk stå nesten alene på 16-meteren etter et Bayern-angrep, og midtbanespilleren hamret bortelaget i ledelsen på lekkert vis.

1-3: Mandzukic med en heldig touch. AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix
1-3: Mandzukic med en heldig touch. AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix Vis mer

Derfra og ut handlet det nesten bare om tyskerne før hvilen. Thomas Müller doblet ledelsen da han pirket inn returen på en heading fra Daniel van Buyten etter en corner. Frustasjonen til Arsenal-spillerne var å lese i ansiktet, og den norske dommeren Svein Oddvar Moen måtte fram med kortene ved et par anledninger etter flere tøffe taklinger.

En fattig trøst for Wenger og co. er at Bayern Münchens eneste tap i Bundesliga kom på hjemmebane, mot Bayer Leverkusen. I tillegg må Bastian Schweinsteiger stå over returkampen etter gult kort i kveld.