KAN BLI TØFT: Jürgen Klopp og Liverpool risikerer å havne i en veldig tøff gruppe etter at de havnet i pott 3. Foto: NTB Scanpix
KAN BLI TØFT: Jürgen Klopp og Liverpool risikerer å havne i en veldig tøff gruppe etter at de havnet i pott 3. Foto: NTB ScanpixVis mer

Champions League-trekning:

Resultatet Liverpool ikke ville ha: Kan gi knalltøff gruppe

Her er oversikten over de beste og verste motstanderne for de engelske lagene i Champions League.

I motsetning til tidligere sesonger, vil Champions League-trekningen finne sted 18.00 i kveld, i Monaco (vises på Eurosport).

Liverpool risikerer å havne i en knalltøff Champions League-gruppe etter at Benfica slo PAOK 4-1 på bortebane i går (5-2 sammenlagt). For det betyr at Jürgen Klopps menn går inn i pott 3 i stedet for pott 2.

UEFA har denne sesongen endret kriteriene for seedingen i Champions League. Tittelforsvareren (Real Madrid), vinneren av Europa League (Atlético Madrid) og seriemesteren i de seks høyest rangerte nasjonene blir toppseedet.

Det betyr f.eks. at Lokomotiv Moskva er i pott 1, selv om klubben normalt ville vært på nederste seedingsnivå.

FourFourTwo har tatt en titt på hva som er den best og verst mulige trekningen for de engelske lagene i verdens gjeveste klubbturnering.

Liverpool:

PAOK tok ledelsen mot Benfica i går, men fire baklengsmål gjør altså at Liverpool kan få en knallhard gruppe.

I verste fall møter de røde et lag som Barcelona eller Real Madrid, samtidig som de kan få Borussia Dortmund og Inter i gruppa. Det finnes også en langt enklere vei for Klopps menn.

Beste trekning:

Lokomotiv Moskva, Sjakhtar Donetsk, AEK Aten.

Verste trekning:

Barcelona, Borussia Dortmund, Inter.

Manchester City:

Siden de lyseblå gikk helt til topps i Premier League, vil de unngå de største klubbene i pott 1, som Barcelona, Bayern München og Real Madrid.

De tøffeste motstanderne på papiret fra pott 2 er Borussia Dortmund, Napoli og forrige sesongs semifinalist Roma.

Fra pott tre kan Monaco og Schalke 04 bli vanskelige motstandere, mens Inter og Galatasaray kan bli trukket ut som motstander fra pott 4.

Beste trekning:

Sjakhtar Donetsk, CSKA Moskva, AEK Aten.

Verste trekning:

Borussia Dortmund, Monaco, Inter.

SESONG 3 #04: Det store spørsmålet denne runda er hvem som (eventuelt) skal erstatte Richarlison? Vi ser på forsvaret, er det mer aktuelt med fire bak framover? Vi går også gjennom alle de mest interessante lagene, for å vurdere hvilke spillere som er mest aktuelle. Gjest er Marius Evensen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Manchester United og Tottenham:

Begge disse lagene vil bli plassert i pott 2 og kan derfor møte noen av de største lagene. Lokomotiv Moskva vil uten tvil være den «letteste» motstanderen fra denne gruppa.

Dersom det skulle skje, vil ikke CSKA bli motstander fra pott 3, så dermed blir Ajax den nest beste motstanderen på papiret. Det vil også være bedre å dra til Sveits (Young Boys) enn Milano eller Istanbul.

Beste trekning:

Lokomotiv Moskva, Ajax, Young Boys.

Verste trekning:

Barcelona, Monaco, Inter.

Flere endringer

UEFA meldte tidligere i år at det blir endringer i Champions League og Europa League fra og med denne sesongen.

Her er noen av nøkkelendringene:

Fire innbyttere

Det er mulig å benytte seg av en fjerde innbytter i eventuelle ekstraomganger i sluttspillet. Det gjelder båre i Europa League og i Champions League.

Flere spillere

I Champions League-finalen, Europa League-finalen og Supercupen vil det være mulig å ta ut 23 spillere i troppen. Det betyr at 12 spillere kan sitte på benken i stedet for de vanlige sju. Antallet for alle øvrige kamper er 18 spillere i troppen.

Nye tidspunkt

Avspark i Champions League-kampene vil være 21.00 i stedet for 20.45 som i dag. I tillegg vil to av gruppespillkampene på tirsdager og to på onsdager spilles 18.55. Alle kampene i siste runde av gruppespillet vil spilles samtidig.

I Europa League vil gruppespillkampene spilles 18.55 og 21.00. Her vil også kampene i siste runde av gruppespillet spilles samtidig. Kvartfinalene, semifinalene og finalen vil spilles klokka 21.00.

Klubber kan også registrere tre nye spillere uten restriksjoner etter at gruppespillet i Europa League og Champions League har startet.

Det var kun seks lag (av totalt 32 lag) som kom til gruppespillet gjennom kvalifiseringsspill, fire lag færre enn tidligere.

Første kamp i gruppespillet spilles 18. og 19. september.

Champions League-finalen spilles i Madrid lørdag 1. juni.