SEIERSKVINNE: Cecilia Brækhus vant kampen mot Mikaela Laurén på teknisk knockout. Her er hun dagen derpå. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
SEIERSKVINNE: Cecilia Brækhus vant kampen mot Mikaela Laurén på teknisk knockout. Her er hun dagen derpå. Foto: John T.Pedersen / DagbladetVis mer

Brækhus vant mot Laurén:

Rett etter seieren tok Brækhus et oppgjør: - Folk er helt gale. Jeg blåser i det!

Slo tilbake mot kritikken.

MELSOMVIK / OSLO (Dagbladet): Cecilia Brækhus vant tittelkampen mot Mikaela Laurén på teknisk knockout i runde 6.

I minuttene etterpå da hun skulle fortelle om seieren oppe i ringen, kom hun med et stikk, trolig mot alt snakk om utenomsportslige ting, billettsalg og kritikk fra andre boksere i forkant:

- Jeg blåser i alt mas og styr. Folk er helt gale. Jeg blåser i det! Proffboksing er ikke for alle. Det viktigste skjer i ringen, ikke det som skjer rundt. Alt annet er bare støy. Det viktigste er det som skjer på gymmet, folkene du har rundt deg, og det du gjør hver eneste dag for å bli verdensmester, fysisk og mentalt, sier Brækhus i ringen.

Etterpå forklarte hun overfor Dagbladet:

- Folk sier og mener så mye. Men de vet egentlig ingenting om hva proffboksing dreier seg om. Proffboksing er fremdeles nytt i Norge. Det er vanskelig å forklare. Jeg tror man må se utenlands for å skjønne hva dette dreier seg om. Det er en tøff business.

RESPEKT: Etter kampen viste de to bokserne hverandre gjensidig respekt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RESPEKT: Etter kampen viste de to bokserne hverandre gjensidig respekt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Hun fortsetter:

- Tiden min i Tyskland formet meg. Der så jeg en armener som kom med tingene sine omtrent i en plastpose. Så ble han verdensmester. Slike ting kommer ikke gratis. Jeg så også en lutfattig cubaner som hoppet av regimet der og tok seg til Tyskland. Han ble også verdensmester. Jeg lærte noe viktig. Det ligger vanvittig mye jobb bak suksessen i proffboksing. Og så må man ha et team som fungerer bra, og det har jeg, sier Cecilia Brækhus om utblåsningen hun kom med etter seieren mot Mikaela Laurén.

- Et unikum

Tidligere storbokser Ole Klemetsen er en del av teamet til Cecilia Brækhus. Han sier til Dagbladet:

- Cecilia Brækhus er et unikum. Hun gjør så mye også utenfor ringen. Hun er delaktig i alt det utenomsportslige også. Jeg skulle gjerne sett at hun kunne konsentrere seg fullt og helt om boksingen. Da hadde vi virkelig fått se hva hun kan utrette.

Det ble en relativt jevn åpning på kampen og Mikaela Laurén yppet seg. Svensken fikk inn flere gode treffere og Brækhus virket smårystet til perioder. Men etter hvert viste hun sin klasse.

NEDE FOR TELLING: Mikaela Laurén reiser seg modig og forsøker å overbevise dommeren at hun er klar for mer boksing. Men da var kampen i realiteten over. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
NEDE FOR TELLING: Mikaela Laurén reiser seg modig og forsøker å overbevise dommeren at hun er klar for mer boksing. Men da var kampen i realiteten over. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

I runde seks kom nådestøtet: En venstre hook sendte Laurén i gulvet. Svensken kom seg på beina igjen, men dommeren valgte da å stoppe kampen. Dermed forsvarte Brækhus alle beltene sine.

- Jeg er utrolig skuffet. Samtidig er jeg utrolig takknemlig for at jeg fikk denne sjansen mot verdens beste bokser. Det kjennes helt fantastisk, men jeg er skuffet og hadde ønsket at jeg kunne ta beltene hjem til Sverige. Hun var ikke umulig i dag, men hun fikk inn nok «kyss» til at jeg ble for yr, sier Laurén etter kampen.