DEBUTEN: Stabæk-målvakt Sayouba Mande (i svart drakt) er høyaktuell for VM med Elfenbenskysten. Her er han på lagbilde før Belgia-kamp med Cheikh Tiote, Geoffroy Serey Die, Serge Aurier, Didier Zokora og Arthur Boka. Øverst står Kolo Toure, Giovanni Sio, Yaya Toure, Sayouba Mande, Salomon Kalou, Gervinho. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
DEBUTEN: Stabæk-målvakt Sayouba Mande (i svart drakt) er høyaktuell for VM med Elfenbenskysten. Her er han på lagbilde før Belgia-kamp med Cheikh Tiote, Geoffroy Serey Die, Serge Aurier, Didier Zokora og Arthur Boka. Øverst står Kolo Toure, Giovanni Sio, Yaya Toure, Sayouba Mande, Salomon Kalou, Gervinho. Foto: AP Photo/Geert Vanden WijngaertVis mer

Rett før dette ble Stabæk-kometen tatt til side av Yaya Toure

Mande (20) er Tippeligaens nye VM-håp.

Stabæk - Molde 0-2

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk-keeper Mande Sayouba (20) klarte ikke å stoppe Molde som vant 2-0 på Nadderud i går.

Men keepertalentet håper på VM-spill for Elfenbenskysten i sommer.

- Jeg kan bare si at jeg kanskje får muligheten. Først må jeg tenkte på å gjøre det bra for Stabæk. Jeg har selvsagt et håp, sier Sayouba til Dagbladet.

Fersk debut Sayouba fikk landslagsdebuten i privatlandskamp mot Belgia i mars og er dermed plutselig brennhet i kampen om VM-plass. Kampen endte 2-2 og navn som Marouane Fellaini og Didier Drogba tegnet seg på scoringslista.

- Så klart det er en drøm å komme til VM. Før kampen mot Belgia kom Yaya Toure bort til meg i garderoben. Han tok meg til side og snakket med meg. Jeg fikk bare beskjed om å spille som jeg gjør til vanlig. Jeg fikk beskjed om å slappe av og ta ting med ro, sier Sayouba.

Dagbladet hadde nylig en oversikt over VM-aktuelle spillere som viste at Tippeliga-klubber mottar daglig 2800 dollar (ca. 16 800 kroner) når spilleren er på VM-reise.

MOT MOLDE: Stabæks keeper Mandé Sayouba hadde flere gode redninger, men klarte ikke hindre 0-2-tap mot Molde.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MOT MOLDE: Stabæks keeper Mandé Sayouba hadde flere gode redninger, men klarte ikke hindre 0-2-tap mot Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Nå er kanskje Stabæk-målvakten én av de heteste kandidatene sammen med blant andre Adam Larsen Kwarasey og Mix Diskerud for Ghana og USA.

Får trenerros På landslaget konkurrerer Stabæk-målvakten med rutinerte Boubacar Barry. 34-åringen har 79 landskamper for afrikanerne.

- Barry er uten tvil førstevalget, sier Sayouba.

- Er du andrekeeper?

- He-he, vi får vente å se. Ingenting er klart, sier Stabæk-talentet.

Stabæk-trener Bob Bradley har vært landslagssjef i både Egypt (2011-13) og USA (2006-11). Han tror målvakten har gode muligheter for VM-spill.

- Sjansene hans er gode, men det er vanskelig for meg å si. Jeg har ikke snakket med landslagssjefen deres, men det er ingen tvil om at han får tillit ettersom han er med så tett på VM, sier Bradley til Dagbladet.

- Det er kjedelig for Stabæk å miste Sayouba i flere seriekamper på grunn av VM, men klubben må støtte en så talentfull spiller som får denne muligheten. Et VM er spesietl for alle spillere, uansett nivå. Kanskje kommer han tilbake til oss og gjør en forskjell resten av sesongen, sier Bradley til Dagbladet.

Mande Sayouba har vært i Stabæk siden 2012.

Andre VM-aktuelle spiller ei Tippeligaen er:

Adam Larsen Kwarasey (Strømsgodset) er aktuell for Ghana, Mix Diskerud (RBK) for USA, Michael Barrantes (AaFK) for Costa Rica, Diego Calvo (VIF) for Costa Rica, Christian Gamboa (RBK) for Costa Rica og Bismarck Acosta (Start) for Costa Rica.