FORSVARSLØS: Tyske Magdalena Neuner vant jaktstarten i OL i Vancouver i 2010. Men en situasjon rett før dette bildet ble tatt, er noe hun aldri glemmer. Tora Berger (bak) ble nummer fem.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FORSVARSLØS: Tyske Magdalena Neuner vant jaktstarten i OL i Vancouver i 2010. Men en situasjon rett før dette bildet ble tatt, er noe hun aldri glemmer. Tora Berger (bak) ble nummer fem. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Rett før dette skjedde noe Magdalena Neuner aldri glemmer

- Jeg kjente meg forsvarsløs, som et dyr.

(Dagbladet): Tyske Magdalena Neuner (26) la opp som skiskytter i fjor - og fikk i årets VM se at Norge knuste all motstand og vant åtte gull.

Tyskland reiste hjem fra mesterskapet med bare sølv og bronse.

I et intervju med svenske Expressen forteller Neuner om blant annet opp- og nedturer gjennom karrieren. Den tyske yndlingen ble drapstruet under VM på hjemmebane i fjor - men nevner også en situasjon fra Vancouver-OL i 2010 som hun ikke glemmer.

- Det var tøft. Jeg vet at det finnes noen der ute som hater meg, sier Neuner til avisa.

- Sparket meg
Likevel er blant oppførselen som møtte henne etter seieren på jaktstarten i Vancouver noe som fortsatt sjokkerer henne.

- Det er en funksjonærs oppførsel som jeg aldri vil glemme. Etter seieren på jaktstarten var jeg helt ferdig og falt sammen i målområdet. Da kom en mann bort og sparket meg. Han sa jeg hadde ti sekunder på meg til å reise meg opp og gå til prisutdelingen og dopingkontroll. Jeg kjente meg forsvarsløs, som et dyr som ikke orker å gjøre motstand, sier Neuner.

Neuner vant to gull i Vancouver - men sitter igjen med få positive inntrykk.

- Jeg hadde aldri vært med i et OL og tenkte at dette kom til å bli fantastisk. Jeg ble veldig skuffet, og det var ikke som jeg hadde forestilt meg. Det var et kommersielt stunt. Jeg ville treffe foreldrene mine som var der, men det var det ikke tid til og jeg ble tvunget til å ha kontakt via telefon.

Forandring
Det var i desember 2011 at Neuner kunngjorde at hun ville gi seg.

- Jeg har bestemt meg for å legge opp etter sesongen. Tiden er inne for forandring, og jeg tror noe nytt og stort venter meg etter endt idrettskarriere, skrev hun på hjemmesiden sin.

Norske Tora Berger ble VM-dronning i Nove Mesto som ble avsluttet i går.

Berger ble nummer fem på jaktstarten i Vancouver som Neuner nevner.

Berger gikk seg opp fra 33. til 5. plass.

- Det var utrolig artig å få det til. Hadde utgangspunktet vært bedre fra lørdagen kunne det blitt veldig bra, men sånn er det. Det var kjempeartig, sa Berger.

LA OPP: Magdalena Neuner la opp som skiskytter i fjor. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
LA OPP: Magdalena Neuner la opp som skiskytter i fjor. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer