Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rett før mål blir han hindret av tankeløs japaner: - Jeg vet ikke hva som er feil med ham

Tyskland og Schempp føler seg snytt.

SEIRET: Russlands Anton Sjipulin jubler over seier, mens Simon Schempp fortviler i bakgrunnen. Like før ble sistnevnte hindret av en japaner i løypa. Foto: AFP PHOTO / LUCIANO SOLERO / NTB Scanpix
SEIRET: Russlands Anton Sjipulin jubler over seier, mens Simon Schempp fortviler i bakgrunnen. Like før ble sistnevnte hindret av en japaner i løypa. Foto: AFP PHOTO / LUCIANO SOLERO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var på gårsdagens herrestafett i Anterselva at Tyskland føler seg snytt for en mulig seier.

Japaneren Yuki Nakajima hadde blitt tatt igjen med en runde da russiske Anthon Sjipulin og tyske Simon Schempp skulle gjøre opp om seieren. Nakajima holdt nærmest et søndagstempo, og flyttet seg ikke da duoen kom stormende like før oppløpet.

Schempp ble hindret i situasjonen, og klarte aldri å hente seg inn igjen. I stedet gikk seieren til Russland og Sjipulin.

- Jeg ble hindret og måtte stoppe opp litt. Sjipulin er sterk og det er ikke sikkert jeg hadde slått ham uansett, men det er synd at jeg ikke fikk en «fair sjans» til å kjempe om seieren, sier en oppgitt Simon Schempp til NRK.

Publikum ropte at japaneren skulle flytte seg, men i stedet ble han gående i midten av løypa.

Schempps lagkamerat Arnd Pfeiffer var blant dem som reagerte på situasjonen.

- Jeg vet ikke hva som er feil med ham. Normalt burde man se seg bakover og gå til side, sier Pfeiffer.

Sjipulin mener på sin side at hendelsen ikke var avgjørende for utfallet.

- Jeg mener nei. Simon er sterk og blir bedre og bedre. Men jeg kontrollerte situasjonen fullt og helt i dag, sier Sjipulin til NRK.

Et reservepreget Norge var - mot alle odds - med i seierskampen helt til siste skyting, mye takket være en helt fabelaktig tredjeetappe av Johannes Thingnes Bø. Norge endte på 3. plass, drøye 22 sekunder bak det russiske laget.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media