Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rett fra frisøren for å vinne

-Lørdagens sikreste banker, sier trener.

VÆRT HOS FRISØREN. Lodden og god vant Max Reodor for snaue to uker siden. Nå kommer han nyklipt og skjerpet foran V75-omgangen på Klosterskogen lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VÆRT HOS FRISØREN. Lodden og god vant Max Reodor for snaue to uker siden. Nå kommer han nyklipt og skjerpet foran V75-omgangen på Klosterskogen lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Jaså, har du tippet ham banker? Det er vel det lureste du har gjort på en stund, ler Øystein Kruse (33).

-Max Reodor er den sikreste vinneren i V75-omgangen på Klosterskogen, sier treneren skråsikkert.

-Han er veldig dårlig fra start og taper masse. Han gjør det jo verre for seg selv, men han er bare så mye bedre enn konkurrentene, at han tar dem igjen uten problemer, sier Kruse.

Nyklipt

Kruse fant ut at han skulle rive av bakskoene på Max Reodor foran det siste løpet. Det fungerte perfekt. Den ursterke vallaken bare dundret på i sporene til han kom til dødens. Så overtok han føringen da det gjensto en kilometer. Og så var spenningen over. Kusken sparte draskylappene også.

Treneren har en nyhet å komme med. Max Reodor kommer ut nyklipt.

-Jeg klippet ham på torsdag. Det pleier jo også å gi en bra effekt, sier Kruse.
 På denne tiden av året setter hestene vinterpels. Da er det et kjent triks å klippe hesten for å skaffe en optimal dagsform foran et løp.

Skulle slaktes

Historien om Max Reodor er egentlig et lykkelig eventyr. Eieren fikk ham ikke til å trave i det hele tatt og hadde egentlig bestemt seg for å slakte hesten.
-Men så fikk jeg en telefon, der eieren spurte om jeg kanskje skulle prøve å få ham til. Og det har jo gått ganske bra. Jeg leier hesten av eieren nå. Jeg forsøker å få kjøpt ham nå. Men det er ikke eieren så lysten på lenger. Jeg skulle nok forsøkt tidligere med akkurat det, ler Øystein Kruse.

-Helt sykt oppdatert

Kruse benytter seg av Lars Anvar Kolles kunnskaper i sulkyen.

-Han er jo helt sykt oppdatert. Han vet alt som rører seg i travsporten og vet alltid alt om hvem han kjører mot. Jeg synes det er lurt å bruke disse kuskene som holder seg optimalt forberedt, sier Kruse.

-Jeg vet jo ikke, men jeg regner med at Kolle kjører fram med en gang feltet har satt seg. Og jeg tror ingen tør å svare ham opp, når han kommer. Hvis det er noen som er så dumme, så skritter de selv i mål, sier Kruse.

-Ville bytte spor

Trenerkollega Finn Holmen som trener løets favoritt sa til Kruse etter starterklæringen at han gjerne skulle ha byttet spor for Engesve Odin med Max Reodor. Ubeseirede Engesve Odin trakk det dårlige tolvte sporet.

-Det kunne vi gjerne ha gjort. For hesten din slår ikke min uansett sa jeg til Holmen, ler Kruse.

To sjanser til

Øystein Kruse har ti løpshester på stallen. Han kommer med tre til Klosterskogen, og det er ikke usannsynlig at han vinner med samtlige.

-Vieri (V5-1) taper ikke feilfritt. Men han sliter dessverre med helsa, så her er det bare 50 prosent sjanse for et feilfritt løp.

Skjønneberg Rigela (V75-7) kan også vinne, om hun takler fjerde sporet i startvolten, avslutter Kruse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media