Rett fra krigen til Norway Cup

Noen av dem har vært UCK-soldater. Andre har mistet hjem og familie i krigen. De ble alle drevet på flukt da krigen brøt ut, men de fleste er tilbake på fotballbanen i Pristina. Snart er de klare for å kjempe i Norway Cup.

Fotballbanen er en humpete løkke, og ugraset når spillerne til midt på leggen.

- Hallen som vi pleide å trene i, ble bombet under krigen. Vi trener på en dårlig bane, men det gjør ikke så mye.

- Ronaldo spilte på en bane som var mye dårligere enn denne da han var liten, mener trener Bylbyl Sokoli (41).

Gode hjelpere

Takket være gode kontakter i Norge skal juniorlaget KF 2. Korriku Pristhina delta i Norway Cup. 29. juli blir 22 spillere med et fly som har fraktet kosovoalbanske flyktninger fra Norge til Kosovo.

  • Selv om de fleste spillerne fikk konfiskert passene sine da de måtte flykte fra Kosovo, har Utlendingsdirektoratet garantert for innreisen til Norge. En sponsor og Redd Barna betaler for transporten fram og tilbake, mens Bækkelaget betaler oppholdet og maten.

- Guttene ble utrolig glade da de fikk høre at de skulle til Norge. Det blir en fantastisk opplevelse, sier trener Sokoli.

Flørte

KF 2. Korriku Pristhina vant serien i fjor, og er ifølge treneren det beste juniorlaget i Kosovo. Treneren, som har vært landslagsspiller for det tidligere Jugoslavia, tror ikke juniorlaget vil hevde seg i verdens største fotballturnering.

- Mange av spillerne er i dårlig form etter krigen. En del av dem ble syke under flukten, andre fikk ikke nok mat. De beste spillerne er fremdeles i flyktningleirene utenlands, sier han.

Nå har guttene i 16- 17-årsalderen lagt seg i hardtrening for å ta igjen det tapte. Fram til den store turneringen skal de trene seks dager i uka.

- Når vi kommer til Norge, kommer vi nok til å trene når vi ikke spiller kamper.

- Men jeg håper det blir tid til å flørte med jentene også. Er de pene? spør en av gutta forventningsfullt. (NTB)