Rett fra skade til fantomomgang

Men så var moroa over for Katrine.

FRA LYSENDE TIL HELSVART: Katrine Lunde Haraldsen tok nesten alt i førsteomgangen. Etter pause slapp hun inn fem skudd på rad. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
FRA LYSENDE TIL HELSVART: Katrine Lunde Haraldsen tok nesten alt i førsteomgangen. Etter pause slapp hun inn fem skudd på rad. Foto: Henning Bagger / SCANPIXVis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet): Norge - Romania 20-21.

Denne uka møter Thorir Hergeirssons jenter topp internasjonal motstand i den danske treningsturneringen World Cup.

En særdels viktig del av oppkjøringen til EM på hjemmebane (og i Danmark) i desember.

Og jentene startet forberedelsene på best tenkelig måte - med en stor førsteomgang. De siste 30 minuttene var langt fra samme nivå - og det endte med ettmålstap i Århus.

- Det er mye bra i 1. omgang. 6-0-forsvaret sitter rimelig godt og Katrine er glimrende. Hun redder oss når vi glipper litt. Framover var det ujevnt, men godkjent. Etter pause møtte vi et helt annet rumensk lag, og vi havnet litt i forsvarsposisjon, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Skadd? Langt ifra Norge ledet stort, mistet ledelsen - men hadde mulighet til å snu kampen igjen mot slutten.

- Det er vår skyld at vi taper dette, for det er ikke Romania som er fantastisk gode. Vi slipper oss ned. En seksmålsledelse til pause skal holde, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Norge fikk en kjempestart mot rumenerne og koblet raskt et grep om kampen. Ida Alstad tok skuddansvar framover, og bidro med fire scoringer den første halvtimen.

En som tok enda mer ansvar, var Katrine Lunde Haraldsen mellom stengene.

IRRITERT PÅ SEG SELV: Thorir Hergeirsson glemte å sette inn en ekstra utespiller i sluttsekundene. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
IRRITERT PÅ SEG SELV: Thorir Hergeirsson glemte å sette inn en ekstra utespiller i sluttsekundene. Foto: Henning Bagger / SCANPIX Vis mer

Györ-målvakten er akkurat tilbake fra skade, men viste ingen tegn til plager i ankelen. I førsteomgangen var hun så god som bare hun og noen få andre i verden kan være.

30-åringen tok 12 av de 18 skuddene som kom mellom stengene. En redningsprosent på 66,7 mot kvalifisert motstand er rett og slett fabelaktig.

- Det var deilig, jeg har bare spilt 15 minutter i en seriekamp denne sesongen - men nå føler jeg meg i fin form, sier Lunde Haraldsen til Dagbladet.

Thorir Hergeirsson rullerte som vanlig mye på laget, og benyttet kampen til å gi tre debutanter sjansen: Nora Mørk (Larvik), Christine Homme (Nordstrand) og Sanna Solberg (Stabæk). Byåsens Mari Molid er også med i troppen, og hun får trolig sjansen mot Sverige i morgen.

Mistet storledelsen Romania scoret fem på rappen etter pause, samtidig som Anja Edin gjorde fire tekniske feil på rad i angrep. Dermed ble 12-6 til 12-11 - før Linn-Kristin Riegelhuth scoret Norges første i andreomgangen.

20 minutter før slutt kom Romania likt med Norge for første gang, da de utliknet til 14-14. Det kladdet for de norske jentene i begge ender av banen, og det hjalp ikke umiddelbart at Kari Aalvik Grimsbø kom inn for Lunde Haraldsen.

Da tok Hergeirsson time-out og han satte inn igjen playmaker Gro Hammerseng.

Men Norge fortsatte å slite, mot et rumensk lag som hadde hevet seg betraktelig.

Ti minutter før slutt gikk gultrøyene opp i ledelsen for første gang.

Rotet bort seieren Aalvik Grimsbø sto seg godt opp mellom stengene i den andre halvdelen av omgangen, men Lunde Haraldsen var tilbake på parketten i sluttminuttene.

MISFORNØYD: Gro Hammerseng mener Norge burde slått dette rumenske laget. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
MISFORNØYD: Gro Hammerseng mener Norge burde slått dette rumenske laget. Foto: Henning Bagger / SCANPIX Vis mer

Nora Mørk puttet to kjappe og utliknet til 20-20 to minutter før slutt. Christina Neagu sendte Romania i ledelsen igjen og Norge klarte ikke utlikne dette selv om de fikk to angrep til.

- Vi burde rodd i land dette og det er ikke ferskingene som roter bort mulighetene mot slutten. Jeg er også litt irritert på meg selv, jeg og Mia (Hermansson Högdahl) sov litt og vi burde nok spilt sju mot seks i sluttsekundene, sier Thorir.

Romania skuffet da de endte på 8. plass i VM i fjor, og revansjelysten er nok stor. De må nå klare seg uten viktige Ionela Stanca, som scoret 38 mål i Kina.

Kveldens kamp viser derimot at de blir å regne med også uten henne.

PS! Norge tapte for Sverige tidligere i sommer, og dette er første gangen siden mai 2007 håndballjentene taper to kamper på rad. Da røyk de i to bortekamper mot Danmark.