Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rett hjem til fødsel

Nürnberg- Hansa Rostock 2- 0. Tysklands største fotballfagblad, Kicker, hadde knapt rukket å kåre Tommy Svindal Larsen til banens beste, før Tommys høygravide kone ringte og fortalte at han måtte forte seg hjem til Norge hvis han skulle få se sin tredjefødte komme til verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg drar hvis det er ok for klubben, sa Tommy til Dagbladet i går kveld.

I støyen fra rosende ord og klapp på skulderen - og et garantert ja fra den kriserammede klubbledelsen. For nordmannen kunne ikke funnet en bedre sammenkomst til å be om fri til sin kones nedkomst og sin første sønns ankomst.

  • Bunnlaget Nürnberg vant, og har nå god kontakt med flere lag på riktig side av streken.
  • Og ferskingen fra Norge demonstrerte at han har kvaliteter til å hevde seg på høyt europeisk nivå. Alle nyhetsbyråer nevnte i går kveld Svindal Larsen blant kampens mest dominerende spillere.
  • Og selveste Kicker kåret ham til og med til den aller beste. Nordmannen får skryt for sin pasningssikkerhet og gode offensive blikk.

Velkommen etter, altså.

Litt uheldig

- Jeg synes det gikk rimelig bra, sier Tommy nøkternt.

- Vi sleit litt de første 10- 15 minuttene. Vi hadde mye press på oss og spilte med litt høye skuldrer. Men etter hvert løsnet det.

Og Tommy selv var veldig nære den virkelige forløsningen - hvis hans gravide kone unnskylder ordbruken. Men nikken etter 26 minutter sneik seg noen centimeter utenfor stolpen.

- Jeg forsøkte å styre ballen i nærmeste hjørne, men var litt uheldig. Heldigvis ble det ikke avgjørende for kampen, sier Tommy.

- Perfekt rolle

Innen den tid hadde han både fyrt av et fint langskudd og spilt igjennom Gomis til en stor sjanse. Og fått den starten både han og klubben trengte.

- Jeg har fått en perfekt rolle i laget, som offensiv midtbanespiller med litt mindre defensivt ansvar enn jeg hadde i Stabæk. Når vi i tillegg vinner og det går rimelig bra for meg, så kan det ikke bli så mye bedre.

På fotballbanen, vel å merke.

  • Tommy har fra før ei jente med Helga - som igjen har to barn fra tidligere.
Hele Norges coronakart