Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rett høyre for Riise

BRUSSEL (Dagbladet): John Arne Riise (21) nøyer seg ikke med å ha Fotball-Norges mest berømte venstrebein. Spesialøkter etter de obligatoriske Liverpool-treningene er i ferd med å gi ham et høyrebein som tåler en viss ballkontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er faktisk blitt ganske ok, sier Riise til Dagbladet før dagens privatlandskamp mot Belgia.

Han har aldri lagt skjul på at høyrebeinet har vært et fraværende kapittel i treningsdagboka. Antakelig er det også derfor det venstre har skutt seg inn på diverse gjeve lister over de flotteste scoringene i Premier League.

Men ønsket om å prestere enda bedre i et pasningsorientert lag i en fartsfylt liga, har ført til erkjennelsen av at også høyrebeinet må utvikles.

- For å bli best mulig all-round, sier Riise.

Større trygghet

Og da må han gjøre det fotballspillere flest hater: Tvinge fram bruken av det dårligste beinet, med de keitete bevegelsene og snevet av ydmykelse det medfører.

- Jeg står igjen etter treninga og slår innsidepasninger med høyre.

Og Riise merker allerede resultatene.

- Det gir større trygghet å vite at man kan slå en sikker pasning med begge bein.

Faller ut

Ellers handler fotballambisjonene om å bli enda bedre taktisk og litt mer konsent rert.

- Jeg har forbedret meg mye på det taktiske. Det sier Nils Johan også, som har sett meg i mange kamper på Liverpool. Men jeg kan selvsagt bli enda bedre.

- Men det viktigste for meg nå er å bli mer konsentrert i 90 minutter. Jeg har en tendens til å falle litt ut av kampen i perioder, og - vips, være inne igjen, sier Riise og knipser med fingrene.

Nyter

Han var et av få lyspunkter i den triste VM-kvalifiseringen. Nå er han en av Nils Johan Sembs viktigste spillere inn i den kommende EM-kvalifiseringen.

Og bare 21 år.

- Jeg nyter hvert sekund, sier Riise.

FORTSATT BEST MED VENSTRE... Liverpools John Arne Riise blir en støttespiller for Norge inn i EM-kvalifiseringen. Og forhåpentligvis enda litt bedre etter hvert som han også får trent opp høyrebeinet.
Hele Norges coronakart