Rett i beina på rivalen

Christian Grindheim er klar for cupduellen med landslagsrival Martin Andresen, og lover å knalle til med ei takling i åpningsminuttene.

OSLO/BERGEN (Dagbladet): - Martin er sterk i duellene. Får han sjansen, setter han inn ei knallhard takling tvert, tror Grindheim.


- Derfor må jeg forsøke å takle ham først, gliser Vålerengas midtbanespiller i forkant av morgendagens kvartfinale på Ullevaal.
- Jeg er jo vant til å få frimerke, så det bekymrer jeg meg ikke for, sier Martin Andresen med et flir til Dagbladet etter gårsdagens Brann-trening.

Mens Grindheim har vært kaptein på U21-landslaget det siste året, har Andresen fått det samme tillitsvervet under Åge Hareide. Dersom Grindheim bevarer formen, og Brann-spilleren endelig blir noenlunde restituert, vil de to kunne konkurrere om en plass i startelleveren i landskampene mot Slovenia og Skottland i september. Men Grindheim tror ikke han blir foretrukket, uansett om Andresen finner formen.

- For uerfaren

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg er for uerfaren. Men på den annen side: Det trenger ikke være noen ulempe å tilføre noe nytt. Det så vi med Doffen mot Italia, sier Grindheim. - Og skulle jeg bli tatt ut, så skal jeg gripe sjansen. Da skal det løpes og jobbes, sier vestlendingen.


Troppen tas ut førstkommende mandag. Den eneste kampen Andresen og Grindheim skal spille i mellomtida, er altså mot hverandre. Grindheim ser at det kan bli en duell mann mot mann.

- Ja, det kan det for så vidt. Men det kommer jo også an på hvordan lagene spiller, sier Grindheim, som svarer slik når vi ber ham gjengi Martin Andresens styrker:

- Han er pasningssikker og duellsterk, og en god dirigent som hever medspillerne.

Kan bli degradert

Et luksusproblem for landslagsledelsen før de viktige kampene i begynnelsen av september, er at Grindheim de siste sesongene har vært en bærebjelke på Hallvar Thoresens U21-lag, som spiller mot Slovenia og Skottland dagene før A-landslaget. Og Thoresen har minst like mye behov for Grindheim i kampene mot Slovenia og Skottland som A-landslaget har.

- Han er jo kapteinen vår, sier U-21-treneren til Dagbladet. Han kommer til å starte diskusjonen med Åge Hareide og Stig Inge Bjørnebye allerede i dag, for å bli enige om i hvilken tropp Grindheim kan gjøre mest nytte for seg.


Rogalendingen blir nemlig ikke tatt ut til A-landslaget for å sitte på benken - da er det bedre å la ham spille i de like viktige U-21-kampene.

- Det er riktig. Hvilket lag han blir uttatt til, avhenger av hvor tett han er på A-landslagets førsteellever. Og den diskusjonen starter nå.


- Kan det bli aktuelt å ta ham ut til begge troppene?

- Det vet jeg sannelig ikke. Vi har ikke diskutert det spørsmålet ennå.

AKTIV DAG: Martin Andresen var aktiv på Brann-treningen i går, men holdt seg mye til sin plagsomme lyske.
ROLIG DAG: Christian Grindheim hadde en lett trening i går. Men la likevel inn noen taklinger på Morten Berre.