Rett i Celtic-samtaler

Claus Lundekvam starter sin nye sesong i morgen. Før uka er omme, kan han være Celtic-spiller.

I morgen tropper Claus Lundekvam opp på jobb igjen - for første gang som 1. divisjonsspiller i England. Men det er tvilsomt om han blir lenge i Southampton.

Celtic har nemlig henvendt seg til klubben for å få til en overgang, og landslagsstopperen er fristet.

-  Ja, det kunne vært interessant. Jeg har jobbet med Gordon Strachan før, sier Southampton-kapteinen til Dagbladet.

Han regner med at overgangssamtalene vil fortsette de nærmeste dagene, når oppkjøringa starter.

-  Framgang

At den skotske giganten har vært interessert i Lundekvam, er ikke noe nytt. Men Lundekvam sier det er blitt mer konkret i det siste.

-  Det har vært framgang, i og med at klubbene har snakket sammen. Men de har ikke kommet til enighet om noe beløp, sier han.

Også franske Le Mans har vært inne i bildet.

-  Men det er ikke like konkret på det nåværende tidspunktet, sier Lundekvam.

Norsk rekord

Claus Lundekvam ble hentet til Southampton av Graeme Souness, og fikk sin debut som 23-åring i 2- 2-kampen mot Nottingham 4. september 1996. I løpet av de åtte sesongene er han etablert som ei høy stjerne i klubben, og han har passert Henning Berg som den nordmannen med flest kamper i Premier League.

Nå kan det gå mot at han får flere kamper på samme nivå - i den skotske utgaven. Gordon Strachan har tatt over ansvaret for Celtic etter Martin O\'Neill. Strachan var Lundekvams sjef i Southampton i 2001- 2004.

MØTES IKKE I ÅR: Claus Lundekvam i duell med Chelseas Didier Drogba i fjorårets sesong. I år blir det enten engelsk 1. divisjon eller skotsk Premier League.