Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rett i ølstrupen på VIF-Klanen

Pause-hets av VIF-sponsor Hansa torsdag kveld har fått Kjetil Rekdal til å refse Klanen. I går morges ble treneren rasende på sine egne supportere.

- Det går en grense også for Klanen, og den gikk her, sier VIF-treneren til Dagbladet.

- Sjøl om Klanen har et forhold til Ringnes - og det må de gjerne ha, jeg legger meg ikke opp i hva slags øl eller brus de drikker - så må de respektere de valgene klubben tar for å skaffe penger. Og det gjør de ikke når de oppfører seg som de gjorde i pausen på Molde-kampen, det er derfor jeg reagerer så sterkt.

- Jeg forventer nemlig at Klanen behandler våre støttespillere på en skikkelig måte.

Krever respekt

Kjetil Rekdal tok umiddelbart kontakt med Klanen da han fikk høre om pauseturbulensen på Ullevaal. Til styremedlem og talsmann Gjermund Nordtug ga han følgende klare beskjed:

- Vålerenga er en bedrift som skal være sunn og god økonomisk og forhåpentligvis gå i balanse i nærmeste framtid. For å klare det, slik at vi slipper å gå til investorene og tigge penger, er det viktig med gode samarbeidspartnere. Og Hansa er en meget god partner - de har til og med gitt signaler om at de er villige til å være med og finansiere kjøpet av en ny spiss.

- Det må Klanen både forstå og respektere, sier Rekdal.

Vålerenga-treneren understreker at han har et meget godt forhold til de som i stort sett alle sammenhenger omtales som Norges beste og mest trofaste supportere. Han sier også at Vålerenga er avhengige av at de er der. Men alle må kjenne sine roller - også Klanen.

- Alle vi som jobber for å skaffe penger til denne klubben finner oss rett og slett ikke i at en av våre sponsorer blir hetset, sier Kjetil Rekdal.

Hvilket Gjermund Nordtug i Klanen forstår. Uten problemer.

- Selvfølgelig har Kjetil (Rekdal) rett, sier talsmann Nordtug.

Intern opprydning

- Og Klanen er jo kjent for å stå sammen og støtte klubben i tykt og tynt. Men i denne saken virker det som om noen har glemt vår rolle når de kommer med slike ytringer overfor Hansa. De har misforstått vår tilknytning til Ringnes - de klarer rett og slett ikke å skille smør og brød.

- Man kommer ikke med negative bemerkninger overfor noen som spytter penger inn i Enga, fortsetter Nordtug.

- Folk må gjerne få rope «hater Bergen by», det er legitimt nok det hvis man hater byen Bergen, men du blander ikke Hansa inn og slenger dritt om en av klubbens støttespillere. Så det vi i Klanen må gjøre nå er å fortelle våre medlemmer at man ikke roper negative ting om sponsorene.

Og - meget Klanen-viktig:

- Det er ikke det samme som å si at de må drikke øl fra Hansa, sier Gjermund Nordtug til Dagbladet.

REFSER: Kjetil Rekdal mener Klanen-supporterne må skille mellom ølet de drikker på fritida og hva de gjør på kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media