Rett inn på laget etter flytrøbbel

- Annan føler seg fin, sier Jan Jönsson.

• Direkte 19.00: Stabæk - Aalesund

(Dagbladet.no) Anthony Annan har ikke hatt en særlig god oppladning til kveldens kamp på Nadderud.

Midtbanejuvelen har vært på samling med det ghanesiske landslaget i Australia, men hjemreisen gikk ikke som planlagt. Han mellomlandet i Japan, men kom seg ikke på Oslo-flyet i tide. Dermed kom han ikke hjem lørdag kveld.

I stedet måtte 21-åringen vente i et døgn, og først seint i går kveld var han på plass i Norge.

Midtbanespilleren er likevel godt nok uthvilt til å spille mot Aalesund.

For dyr

- Jeg har snakket med Anthony, han har sovet hjemme i natt og han sier han føler seg fin og kampklar. Han er med i troppen og starter trolig kampen, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Budstikka.

Den helt endelige avgjørelsen tar imidlertid Jönsson i forbindelse med spillermøtet, men alt tyder nå på at ghaneseren er med fra start. Hvis han plutselig ikke skulle føle seg i slag kommer enten Henning Hauger eller Johan Andersson inn.

SPILTE LANDSKAMP: Anthony Annan spilte landskampen mot Australia i forrige uke. Etter kampen ble det en trøblete flyreise hjem for 21-åringen. Foto: REUTERS
SPILTE LANDSKAMP: Anthony Annan spilte landskampen mot Australia i forrige uke. Etter kampen ble det en trøblete flyreise hjem for 21-åringen. Foto: REUTERS Vis mer

Annan har startet alle seriekampene denne sesongen, men i sommer antageligvis tilbake til Sørlandet. 21-åringen er på utlån fra Start, og bæringene tror ikke de vil ha råd til å kjøpe ham ut av kontrakten - selv om de nå får inn penger for salget av Somen A. Tchoyi.

- Vi skulle gjerne hatt Annan hos oss. Men han blir trolig altfor dyr, etter hva vi erfarer. Forhåpentligvis vil også Henning Hauger fylle Annans sko, når han snart kommer tilbake etter skadefraværet. Det gjorde han i fjor, sier Jönsson til VG

Topp mot bunn

Det er topp mot (nesten) bunn på Nadderud i kveld. Selv om Stabæk har spilt én kamp mindre enn de andre topplagene, leder de Tippeligaen.

De blå er det eneste laget som fortsatt er ubeseiret. Samtidig som bæringene scorer mye er de også veldig godt organisert defensivt. Jönssons menn har bare sluppet inn tre mål denne sesongen, en statistikk kveldens motstander kan se langt etter.

Aalesund ligger tredje sist og har sammen med HamKam sluppet inn flest mål denne sesongen. 16 ganger har AaFK-erne sett ballene suse i eget nett og på de to siste kampene har de sluppet inn ni mål.

Det er med andre ord ingen tvil om at de står overfor en tøff oppgave i kveld.

Stabæk jakter nemlig sesongens sjette trepoenger, en seier som vil gi dem ei luke på fire poeng ned til Fredrikstad.

Rett inn på laget etter flytrøbbel
RYKKER TILBAKE TIL START? Annan er på utlån fra Start, og bæringene tviler på om de har råd til å beholde ham.