- Rett inn til ulvene

Fevang erstatter gjerne Hangeland mot Nederland.

KLAR TIL DYST: Morten Fevang (t.h.) har ingen betenkeligheter med å debutere mot Nederland om Drillo skulle velge ham som Kjetil Wæhlers stoppermakker.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KLAR TIL DYST: Morten Fevang (t.h.) har ingen betenkeligheter med å debutere mot Nederland om Drillo skulle velge ham som Kjetil Wæhlers stoppermakker.Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

|||SKOPJE/OSLO (Dagbladet.no): Makedonia - Norge 0-0.

Som om ikke resultatet var ille nok i seg, sett med norske øyne, sørget Makedonias stjernespiller Goran Pandev for at Brede Hangeland mister onsdagens kamp mot Nederland med suspensjon med å framprovosere et gult kort landslagskapteinen var alt annet enn enig i.

Det betyr at det kan være duket for en debutant i midtforsvaret på mektige De Kuip i Rotterdam i midtuka. Men med sine 34 år på baken, har Morten Fevang nok av rutine å flyte på. Odd Grenland-kapteinen ser det derfor som en lystbetont utfordring om landslagssjef Egil «Drillo» Olsen skulle bruke ham som Kjetil Wæhlers makker på stopperplass.

- Det blir rett inn til ulvene. Det blir ikke noe artigere enn det om jeg får muligheten. Det er bare å glede seg, sier Fevang til Dagbladet.

Omskolert
Inntil i vinter trakk Fevang i trådene sentralt på Odds midtbane, og først i sesongoppkjøringen begynte trener Dag-Eilev Fagermo å eksperimentere med veteranen i en mer tilbaktrukken rolle. Det var et såpass vellykket eksperiment at Fevang har vært en av vårsesongens beste spillere i Tippeligaen. Det er noe Drillo bitt seg merke og tok formsterke Fevang ut i landslagstroppen.

- Jeg hadde ikke akkurat trodd at jeg skulle ende opp i denne situasjonen. Helt fram til i vinter var jeg midtbanespiller i Odd, minner Fevang om.

Det er tynt med alternativene på midtstopperplass med Hangeland ute. Landslagsassistent Ola By Rise opplyste i dag om at det ikke kommer til å bli hentet inn noen erstatter for kapteinen. Dermed står Drillo igjen med Fevang og sidebackene Jon Inge Høiland og John Arne Riise som eneste reelle alternativer.

Landslagssjefen er hemmelighetsfull rundt onsdagens laguttak.

- Jeg har førstevalget i hodet, men har ikke spikret noe ennå. Begge sidebackene har spilt stopper før. John Arne Riise har spilt stopper for Roma, og da kan han vel også spille for Norge, sier Drillo ved avreise fra Skopje.

- Strålende opphold
Morten Fevang melder seg ihvertfall til tjeneste, selv om han ikke tør spå hvor i uttakshierarkiet han befinner seg.

- Jo, muligheten er der, men det er vanskelig å svare på før jeg har hatt noen treninger. Uansett er det bare å være klar, sier Fevang.

Førstereisgutten er uansett fornøyd med utbyttet han har hatt av turen med landslaget så langt, selv om det poengmessige utbyttet i Skopje burde ha vært større.

- Oppholdet har vært strålende. Rett og slett en artig opplevelse. Vi skulle gjerne ha hatt med oss tre poeng, men det virket som om det var varmt og tungt, og vi grep ikke muligheten, understreker Fevang overfor Dagbladet.


- Fortsatt håp

Nederland ble i går, som første europeiske nasjon, klare for sluttspillet i Sør-Afrika som gruppevinner etter 2-1 mot Island i Reykjavik. Fevang er usikker på hva det kommer til å bety for møtet med Norge.

- Det kan slå ut begge veier: Det kan være en fordel for oss, men det kan også bety at andre får spille. Hvis jeg får spille, møter jeg nok en stjernespiss uansett, sier han.

Drillo har vært med på et norsk fotballmirakel på De Kuip tidligere. I 1993 klarte landslaget å karre seg til 0-0 i en kamp som langt på vei sendte Norge til VM i USA, og så lenge det er håp har Drillo tro.

- Sjansene for VM-plass har aldri vært store, men så lenge det er håp, gir vi aldri opp. Med tre poeng mot Nederland er vi til de grader med. Med ett poeng er det også en mulighet. Jeg har sett mange utenkelige resultater i fotball før, poengterer Drillo.