FEIGT AV STABÆK: 
Leni Larsen Kaurin er skuffet over at Øyvind Eide bare fikk en skriftlig advarsel av Stabøk.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FEIGT AV STABÆK: Leni Larsen Kaurin er skuffet over at Øyvind Eide bare fikk en skriftlig advarsel av Stabøk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Rett og slett feigt av Stabæk

Kaurin mener det vitner om ansvarsfraskrivelse og uvitenhet.

(Dagbladet): I kveld kom beskjeden om at Stabæk-trener Øyvind Eide beholder jobben til tross for at Stabæk Fotball har konkludert med at treneren har opptrådt upassende overfor tidligere Stabæk-spiller Leni Larsen Kaurin.

Han fikk i stedet en skriftlig advarsel av klubben.

Leni Larsen Kaurin er ikke overrasket over den beslutningen, men samtidig skuffet.

- At han beholder jobben var ingen overraskelse, men det er veldig dramatisk for veien videre for Stabæk. Det vitner om ansvarsfraskrivelse og uvitenhet i Stabæk. De har ikke skjønt at for all slags trakassering bør det være nulltoleranse, sier Kaurin til Dagbladet.

Kaurin hevder også at Stabæk har tilintetgjort bevis, og tenker på et gavekort på massasje med en «happy ending» som ble gitt til henne fra Eide. Styreleder Espen Moe i klubben bekrefter at kortet er borte, men at det ikke er mistet med vilje.

Skuffet - Hva synes du om at han får beholde jobben?

- Jeg synes det er er ansvarsfraskrivelse. Det er rett og slett feigt. Han har sagt «ja» på at han har trakassert meg, men så kan han bare si «unnskyld», og så er det greit, sier Leni Larsen Kaurin til Dagbladet.

Hun er også skuffet over at enkelte i Stabæk har antydet at hun farer med løgn og overdrivelser.

- Spillerkolleger har stilt spørsmål ved at jeg er blitt plaget av treneren, siden de ikke fikk vite noe. Jeg har opplevd dette for vanskelig til å kunne ta det opp med spillerkolleger, for ikke å snakke om ledelsen i Stabæk. Hvor mye kunne jeg si før det fikk konsekvenser? Men da jeg endelig tok det opp, ble det feid under teppet og ikke tatt seriøst, sier Kaurin.

Ikke hørt fra klubben Kaurin fortalte til lokalavisa Budstikka om invitasjoner til sex som hun etter hvert opplevde som ubehagelige. Hun oppsøkte psykolog, og i starten av desember i fjor fortalte hun klubben om hvordan hun opplevde det som hadde foregått.

Larsen Kaurin sier også at hun ikke hørte mer fra klubben før saken ble omtalt i mediene.

- Jeg skjønner hvorfor ingen andre tør å gå ut med det når sånt skjer. Men jeg håper i alle fall at jeg hjelper andre i samme situasjon.

• Dagbladet har vært i kontakt med styreleder Espen Moe i Stabæk. Han sier at de ikke ønsker noen polemikk med spilleren i media, og ønsker ikke å kommentere Kaurins uttalelser utover det. Heller ikke trener Øyvind Eide ønsker å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.