Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rett og slett latterlig

Lance om danske dopingbeskyldninger.

SLÅR TILBAKE: Lance Armstrong slår tilbake mot den danske blodeksperten Jakob Mørkebjerg og peker på det faktum at ingen ryttere på Astana-laget har avlagt positive dopingprøver verken før, under eller etter Tour de France.Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe Ena
SLÅR TILBAKE: Lance Armstrong slår tilbake mot den danske blodeksperten Jakob Mørkebjerg og peker på det faktum at ingen ryttere på Astana-laget har avlagt positive dopingprøver verken før, under eller etter Tour de France.Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe Ena Vis mer

(Dagbladet.no): Lance Armstrong måtte lære seg å leve med konstante dopingmistanker hengende over seg da han vant Tour de France sju år på rad, mens hans nærmeste konkurrenter gikk i dopingfella én etter én.

På tross av at Armstrong på langt nær viste seg som noe overmenneske i Tour-comebacket i sommer, blusset beskyldningene om urent spill opp igjen i går da den danske blodeksperten Jakob Mørkebjerg konkluderte med at texanerens blodverdier var «suspekt stabile». dømt ut i fra dataene som ligger tilgjengelig på livestrong.org

Preller av
Tidenes Tour-konge tar imidlertid påstandene med knusende ro, noe han godt kan gjøre ifølge overlege og professor Hans Erik Heier ved Blodbanken på Ullevål universitetssykehus.

- Det som er helt sikkert, er at disse resultatene ikke har noen bevisverdi. Dermed vil de ikke holde i noen form for vurdering av eventuell dopingbruk, sa Heier til Dagbladet i går og forklarte stabiliteten i verdiene i et riktig væskeinntak under Touren.

Mørkebjergs slutninger har nådd Austin, Texas der Lance Armstrong ber om Twitter-hjelp til å oversette «same shit, different day» til dansk.

«How do I say "ssdd" in Danish?» spør Armstrong syrlig på sin Twitter-profil.

- Rett og slett latterlig. Samtlige på laget har aldri avlagt en positiv prøve, er Armstrong sitert på i den østerrikske avisa Kleine Zeitung.

Morgenfugler
Armstrong er en av utøverne i idrettsverdenen som testes aller hyppigst, og avla 10 prøver - alle negative - under Tour de France aleine.

Senest i går morges fikk han besøk av dopingjegere på døra hjemme i Texas, og det i overkant tidlig etter Armstrongs smak.

- Nei, men tilbød kaffe. Hyggelig folk (ofte de samme folka). Men 6:50?? Max (sønnen) og Anna (kona) var ikke overbegeistret... svarer Armstrong på spørsmål fra en Twitter-følger om han stelte i stand frokost til morgenfuglene fra det amerikanske antidopingbyrået.

TALLGRUNNLAGET: Ut i fra dette tallgrunnlaget konkluderte den danske blodeksperten Jakob Mørkebjerg at det var "meget sannsynlig" at Lance Armstrong hadde jukset med blodverdiene under Tour de France (merket med gult).Faksimile: Livestrong.org
TALLGRUNNLAGET: Ut i fra dette tallgrunnlaget konkluderte den danske blodeksperten Jakob Mørkebjerg at det var "meget sannsynlig" at Lance Armstrong hadde jukset med blodverdiene under Tour de France (merket med gult).Faksimile: Livestrong.org Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media