Rett på by'n med kjærestene

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen var på god vei til å bli Norges nye sjarmtroll, men seint i går kveld røyk de ut av OL. Etterpå dro de på byen med sine egne sjarmtroll.

ATEN (Dagbladet): Tapet for de greske jentene var tungt å svelge for Håkedal og Tørlen.

-  Vi kan så mye bedre enn dette, sier Tørlen.

-  Vi hadde ikke dagen, sier Håkedal.

Smilet kom først på plass igjen da klokka nærmet seg 01.00 i natt lokal tid. Da fikk endelig jentene møte kjærestene sine. Det vanket kyss og klem som trøst etter 2-1 tapet for de greske hjemmeheltene. 10 000 grekere på tribunen var imot dem. Mot slik overmakt hadde Lars Erik Larsson (Nilas kjæreste) og Simen Stokke (Ingrids kjæreste) lite å stille opp.

-  Vi kan ikke legge oss nå. Vi må ut på byen, sier jentene.

De har snudd døgnrytmen for å venne seg til å spille seint på kvelden. Med adrenalinet fortsatt boblende i kroppen var det umulig å sove, og bare å kaste seg ut i nattelivet.

Kjæresteparene har sett lite til hverandre i sommer på grunn av OL-forberedelser. Nå skal de ta litt igjen med noen feriedager i Aten.

Medalje i Bejing

Håkedal og Tørlen kom til OL som det sistrankede laget. De drar hjem med vissheten om at de har vært med på å lage topp TV-underholding hjemme i Norge og slik etablert sandvolleyball som noe av det hotteste i OL for nordmenn med fra før temmelig innngrodde vaner når det gjelder TV-idrett.

-  Ja, jeg vet det. Det er så synd at det er slutt nå. Skulle ønske jeg kunne spole tida tilbake, sier Håkedal og sukker dypt.

Da ville hun godt tilbake til da Norge ledet 4-1 i tredje sett. Noe skjedde akkurat da. De greske jentene tok fem strake poeng til 4-6. Håkedal og Tørlen kom aldri tilbake i ledelsen.

-  Kanskje vi ble nervøse. Det var vanskelig å kommunisere utpå der, sier Tørlen.

Nå satser de videre mot Bejing-OL i 2008.

-  Der er medalje målet, sier Tørlen.

Youghurt-jenter

Det kunne gått langt her i Aten også. Men med settsifrene 11-21, 23-21, 12-15 var det slutt. Dermed er OL-eventyret over for gladjentene som først og fremst har markert seg med spilleglede og et humør som faktisk irriterer endel av motstanderne.

Sponsorsjef Jacob Lund i DnB Nor har støttet jenten helt siden de fikk 80 000 kroner for to år siden for å etablere seg som heltidsspillere.

-  Disse to jentene er som youghurt naturell. De er seg sjøl tvers gjennom. De har vært OLs hotteste, sier Lund.

Det samme mener for øvrig endel av de utenlandske fotografene som i oppsiktsvekkende grad har dukket opp på kampene for å forevige de to norske jentene.

-  Gammel debatt

Den nygamle kritikken fra forskere og politikere om sandvolleyball som sexifisert underholdning har Håkedal og Tørlen lite til overs for.

-  Jeg synes veldig synd på 15 år gamle jenter hjemme i Norge som har lyst til å begynne med sandvollyeball og som får høre denne kritikken. Disse forskerne burde skjønne at det er forskjell på å spille i Brasil eller Aten som har over 30 grader og i Norge der det er kaldt, sier Tørlen.

I Norge spiller jentene ifølge Tørlen med shorts og T-skjortelangbukse.

-  Jeg prøvde en gang en sykkelbukse på trening. Det kom så mye sand og skitt på innsida at det ble umulig å spille, sier hun.

-  Dette er en gammel debatt. Og det er pussig at de bare fokuserer på oss når det er like lite klær i friidrett og andre idretter. Jeg er lei hele greia, sier Håkedal.

TRØSTET: Nila Håkadal fikk trøst av kjæresten Lars Erik Larsson etter tapet mot Hellas i går.
TRØSTET: Ingrid Tørlen tok med seg kjæresten Simen Stokke ut på byen etter tapet.