Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Rett som det var ble det båret inn et par kasser øl i garderoben»

Frank Strandli er ute av halvannet års proffhelvete i Panathinaikos. Nå snakker han ut om de ville tilstandene i den greske klubben. - Der kunne alle plutselig sitte å røyke i garderoben etter kamp. Og rett som det var ble det båret inn et par kasser øl i garderoben, sier han i et intervju med Fædrelandsvennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank Strandli har skrevet femårskontrakt med danske AaB i Aalborg. I dag går han og klubbkamerat Ståle Solbakken sammen på banen i seriestarten mot AGF Aarhus. Bestekamerat Erik Mykland er fortsatt i Athen og Panathinaikos - byen og klubben der Frank Strandli fikk erfare de svarteste sidene av profflivet etter at han skrev under sommeren 1997. Han tør ikke å snakke om alt. Det ville forsure livet til Mykland. Men det Fædrelandsvennen fikk ut av Strandli denne uka, holder i lange baner.

- Når Erik er ferdig, skal du få nok til å skrive en bok, sier han.

Korrupte dommere

Det kan blåse tøft nok i korridorene på Åråsen, men kulturkræsjet da Strandli kom fra Lillestrøm til Athen slo ham rett i bakken.

- I Panathinaikos er det slik at kameratene til lagets «stjerner» blir snakket inn på laget. Det er spillere i den klubben med enorm makt. Fair play er fremmedord i gresk fotball, sier han.

Og dommerne er ikke stort bedre:

- Dommere blir kjøpt og betalt. Et grelt eksempel er da vi spilte bortekamp mot et av bunnlagene. Vi fikk sju frispark i den kampen. Motstanderen fikk 40! Ikke fortell meg at det går an uten at dommeren er kjøpt.

Illojale medspillere

Medspillerne i Panathinaikos blir hudflettet, de også.

- Da Erik og jeg kom fikk vi klar beskjed av utlendingene i Panathinaikos: «Ikke snakk med grekere.» «De er ikke til å stole på.»

Det erfarte han blant annet da han og Mykland kom en halv time for seint til trening like før jul:

- Vi hadde misforstått tida og bommet med en halvtime. En av spillerne løp av sted og ringte en journalist og fortalte det. Resultatet ble selvsagt store skandaleoppslag i greske aviser - og norske for den sakens skyld.

Strandli tror ikke dette er spesielt for Panathinaikos:

- Men slike tystere finnes nok i de fleste storklubber i Europa, sier han.

Ville dele lønna

Denne uka fikk sjeftrener Vassilij Danil sparken i Panathinaikos. Danil var mannen som heller ville skrive kontrakt med Strandli enn Mykland da forhandlingene pågikk.

- Her blir f... ikke jeg, sa Mykland til Strandli.

Da bestemte Strandli seg for å prioritere vennskapet framfor lommeboka.

- Myggen fikk et dårligere kontrakttilbud og var i tvil. Det var da jeg tilbød å dele lønna mi på to, for at alle parter skulle bli fornøyde. Det ville ikke Myggen. Heldigvis takket han likevel ja til slutt, sier Strandli.

Det endte med at Strandli ble fast benkesliter og Myggen fast playmaker på midtbanen. Nå er Strandli i Danmark og savner verken Hellas eller Norge.

- Her er det omtrent som i Norge, men en blir ikke skutt om en tar seg en øl, sier han til Fædrelandsvennen.

<B>GALSKAP:</B> Sørlendingen Frank Strandli (t.h.) og Myggen (t.v.) har opplevd ville tilstander med Panathinaikos.