Rett til topps

Robert Pires sendte Arsenal til topps i Premier League, men ambisjonene stopper ikke i England: Bergkamp & Co. tror dette er sesongen da Arsenal kan vinne alt.

Og hvorfor ikke?

Arsenal er ubeseiret på 17 kamper og topper nå to poeng foran Manchester United - med like mange kamper spilt.

Med andre ord:

Vinner Arsenal resten av ligakampene, så vinner de også serien.

- Psykisk viktig

Det er et utgangspunkt som Arsenal-sjef Arshne Wenger i går ga klart uttrykk for at han er tilfreds med.

- Psykisk er denne seieren veldig viktig for oss, ettersom vi to ganger tidligere i år har hatt sjansen til å gå til topps med seier, uten å ha klart det. Om vi vinner resten, så trenger vi ikke å kikke oss over skulderen i fortsettelsen, oppsummerte en tilfreds Arshne Wenger.

Med seier over Tottenham i kveld kan United ta tilbake tabelltoppen, men da med en kamp mer spilt.

Refser Ferguson

Samtidig benyttet han anledningen til å gi Alex Ferguson en verbal overhøvling, for United-sjefens antydninger om at Arsenal bevisst har trenert en disiplinærsak mot spissen Thierry Henry.

- Jeg lar ikke ting Ferguson sier påvirke min nattesøvn. Hvis man hørte på ham, så skulle vel Henry aldri spilt mer i det hele tatt, sier Wenger - og avslørte muligens ubevisst der at han begynner å merke nervepresset.

Henry er ventet å forklare sin oppførsel etter kampen mot Newcastle i desember overfor det engelske fotballforbundet (FA) i dag.

- Som i 1998

Henry var tilbake på banen i går etter et mageonde, men strålte ikke på topp.

Det gjorde derimot Dennis Bergkamp og matchvinner Robert Pires. Seiersmålet i det 69. minutt kom etter en briljant kombinasjon mellom de to.

Og Bergkamp føler nå at det er noe virkelig stort på gang i Arsenal.

- Det er den samme atmosfæren i klubben i dag, som da vi vant ligaen og FA-cupen i 1998. Og fortsatt har vi mange spillere som er på vei tilbake fra skade, sier Dennis Bergkamp.

To kvartfinaler

I helga spiller Arsenal kvartfinale i FA-cupen mot Newcastle, og London-klubben er på god vei mot kvartfinalen i Champions League for tredje året på rad.

Kampen som nå kan avgjøre ligagullet spilles på Old Trafford 13. april: Manchester United- Arsenal.

Og da skal United være klar over én ting: Arsenal har den beste bortestatistikken i de fire øverste divisjonene i England.

Tidligere på dagen i går var Wenger også ute med brede vyer om klubbens framtid:

- Jeg ønsker å gjøre Arsenal til den beste klubben i verden. Potensialet i denne klubben er massivt, skryter Wenger.

I øyeblikket er de iallfall best i England.

BEST I ENGLAND: - Det er den samme atmosfæren i klubben i dag, som da vi vant ligaen og FA-cupen i 1998, sier Arsenals Dennis Bergkamp.