Rett ut av French Open

Årets gruseventyr i French Open er over for Jan Frode Andersen. I dag tapte han 2-1 i sett i den første kvalifiseringskampen.

Jan Frode Andersen begynte bra og vant første sett i Paris. I det neste hang han godt med, men tapte knepent.

I det tredje og avgjørende settet ble usbekistaneren Oleg Ogorodov for sterk for nordmannen. Han vant til slutt sammenlagt 4-6, 7-5, 6-3.

Jan Frode Andersen sa til Dagbladet.no før kampen at han måtte spille kjempegodt for å vinne de tre kvalkampene. Hvis han spilte middel var det mulig å vinne med litt flaks, men spilte han dårlig ville han ryke rett ut i første runde.

I siste og avgjørende sett fikk Ogorodov en knallstart og gikk i føringen med 3-0. Jan Frode Andersen kom tilbake med to sett, men i det sjette gamet i tredje sett breaket Ogorodov til 4-2, og da var løpet kjørt for nordmannen. I siste game, på stillingen 5-3, avsluttet usbekistaneren med trippel matchpoint.

De to var jevnsterke på banen selv om nordmannens motstander er bedre på papiret. De har ikke møtt hverandre før bortsett fra på trening.

- Ironisk nok trente jeg med han dagen før trekningen i French Open, og da var vi jevngode, sa Jan Frode Andersen til Dagbladet.no.

Det er uklart hva Jan Frode Andersen gjør i ukene framover nå. Han skal i hvertfall spille Davis Cup mot Danmark i midten av juli. På grunn av at han ikke klarte å kvalifisere seg til French Open vil han falle på rankingen som offentliggjøres om tre uker. Årsaken er at han mister alle poengene han sikret seg for sine gode prestasjoner i fjorårets French Open.

<B>UT AV FRENCH OPEN:</B> Jan Frode Andersen klarte ikke å kvalifisere seg.