Rett West for Drillo

Drillo hadde reist vestover til Bergen for å opereres for hjerteflimmer. Via mobilen ble han enig med assistent Eggen om å sette inn Brian West i pausen. Da tok det av i øst.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): I dag skal Drillo opereres. Men i går kveld handlet det mest om å foreta de riktige inngrepene per telefon.

-  Egil var klargjort for operasjon, og så kampen på TV. Like før pause ble vi enige om å legge om til 4-4-2 med Brian West på topp. Det resulterte i et kampforløp vi bare kunne drømme om, sier Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet.

Med hurtigtoget West på banen ble det skikkelig fart i Fredrikstad.

-  Det måtte gå galt slik Tromsø åpnet i andre omgang. West gjorde akkurat det vi håpet, da han løp fra alt som var av motspillere og satte inn 2- 0-målet. Nå er han snart klar for 90 minutter, sier Knut Torbjørn Eggen.

-  Slapp av

Etter kampen var det mest snakk om Brian West og tomålsscorer Simen Brenne i Fredrikstad.

-  Vi scoret og vant for Drillo. Nå kan han slappe ordentlig av foran operasjonen. Jeg vet det vil gå bra, og ønsker ham lykke til, sier Brian West etter seieren.

2- 0-målet karakteriserte han som «en perfekt scoring etter et perfekt løp».

 BRIAN BEST:  Fredrikstad fikk sving på angrepsspillet mot Tromsø da Brian West kom inn i pausen. Her blir han gratulert etter 2- 0-scoringa av Martin Wiig (t.v.) og kaptein Markus Ringberg. Foto: Scanpix
BRIAN BEST: Fredrikstad fikk sving på angrepsspillet mot Tromsø da Brian West kom inn i pausen. Her blir han gratulert etter 2- 0-scoringa av Martin Wiig (t.v.) og kaptein Markus Ringberg. Foto: Scanpix Vis mer

-  Før scoringen gikk jeg en del i offside. Da sjansen bød seg, stemte alt. Nå ser jeg fram til å spille en hel kamp igjen. Formen er i hvert fall på vei oppover, sier Brian West.

-  Seieren i går var en hilsen fra oss til Drillo. Jeg tror nok han koste seg foran TV-en på sjukehuset. Nå håper vi han blir helt bra igjen, sier Simen Brenne.

Lengste hjørne

For første gang i år ble han tomålsscorer i Tippeligaen.

-  3- 1-målet kom etter en corner som keeper bokset ut. Jeg bare klinte til, og ballen smøg inn helt i hjørnet. 4- 1 kom etter en overgang fra Brian West. Også den ballen gikk i lengste hjørne, sier Simen Brenne.

Han mener Drillo-fotballen har brakt Fredrikstad et skritt videre sammenliknet med fjorårssesongen.

-  Laget er blitt mye mer solid defensivt. Det smitter over på spillet vårt, og gjør oss tryggere. Vi har terpet mye forsvarsspill etter at Drillo kom, og synes det begynner å merkes. Utfordringen nå er å bli enda bedre spillemessig, sier Simen Brenne.

-  Vårløsning

Selv om det har gått bra hele våren, mener Knut Torbjørn Eggen at kampen i går var et aldri så lite vendepunkt på flere områder.

-  Dette var kampen da det virkelig løsnet offensivt. Nå er det bare å fortsette. Egil er nok tilbake igjen etter operasjonen på torsdag. Da er alt fokus rettet mot bortekampen mot Aalesund, sier Eggen junior.

GOD: To mål av Simen Brenne mot Tromsø, det andre en skikkelig perle. Nå har han fire totalt.